OliveMagazine

Αβγά τουρσί

Αβγά τουρσί

Μερίδες:για 1 βάζο
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:2-3 μέρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 10-12 Αβγά Βλαχάκη, βρασμένα
  • Για το μίγμα ξιδιού

  • 750γρ. ξίδι λευκό
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 ολόκληρο αστεροειδή γλυκάνισο
  • 6-7 κόκκους πιπέρι μαύρο, τριμμένο
  • 2-3 γαρίφαλα ολόκληρα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε το ξίδι σε κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη, και το αφήνετε να βράσει για 7 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει το μίγμα.

Ξεφλουδίζετε τα αβγά και τα βάζετε μέσα σε αποστειρωμένο βάζο.

Σουρώνετε το ξίδι, το ρίχνετε πάνω από τα αβγά έτσι ώστε να τα καλύπτει τελείως και κλείνετε καλά το βάζο. Αφήνετε τα αβγά να μαριναριστούν τουλάχιστον για 2-3 μέρες πριν τα καταναλώσετε.

Όποτε τα χρειάζεστε, τα σερβίρετε με λίγο λάδι και αλατοπίπερο ή και σκέτα ως συνοδευτικό μεζέ για ούζο ή κρασί, ή ως βασικό συστατικό ενός πρόχειρου γεύματος.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr