OliveMagazine

Ατομικές quiches με γραβιέρα, μπέικον και μπεσαμέλ

Ατομικές quiches με γραβιέρα, μπέικον και μπεσαμέλ

Μερίδες:για 12 ταρτάκια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φύλλο ζύμης για τάρτα
  • 1 φάκελο Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500ml γάλα
  • 100γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 150γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανοίγετε τη ζύμη της τάρτας στον πάγκο σας και την ισιώνετε με πλάστη. Με κουπ πατ ανάλογου μεγέθους κόβετε δίσκους σε μέγεθος ατομικής ταρτιέρας (να μπορούν να καλύψουν και τα πλαϊνά τους τοιχώματα).

«Ντύνετε» τις ταρτιέρες με τους δίσκους της ζύμης, την τρυπάτε με πιρούνι και τις αφήνετε στην κατάψυξη μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση.

Ετοιμάζετε τον 1 από τους 3 φακέλους Μπεσαμέλ που περιέχει το κουτί, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

Σοτάρετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι και το ρίχνετε στην Μπεσαμέλ. Προσθέτετε το περισσότερο από το τριμμένο τυρί, το αβγό και ανακατεύετε καλά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και βγάζετε από την κατάψυξη τις φόρμες. Τις γεμίζετε με το μίγμα που ετοιμάσατε, πασπαλίζετε από πάνω με το τυρί που κρατήσατε και τις ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει τόσο η ζύμη, όσο και η γέμιση.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr