OliveMagazine

Αφράτοι κουραμπιέδες

Αφράτοι κουραμπιέδες

Μερίδες:για περίπου 40 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:45'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200γρ. ζάχαρη άχνη και επιπλέον για το πασπάλισμα
  • 900γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 5γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 200γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και σπασμένα
  • 80ml κονιάκ
  • ροδόνερο (προαιρετικά)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χτυπάτε το βούτυρο στο μίξερ για περίπου 30 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτετε τα 200γρ. ζάχαρη άχνη και χτυπάτε για άλλα 10 έως 15 λεπτά. Αυτό είναι και το σημαντικότερο βήμα για αέρινους κουραμπιέδες.

Προσθέτετε στο μίγμα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα αμύγδαλα και ανακατεύετε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει η ζύμη ομοιογενής. Ρίχνετε το κονιάκ και ανακατεύετε για λίγο ακόμα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Πλάθετε σε μπαλάκια των 20γρ. και τα βάζετε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας ένα δάχτυλο απόσταση το ένα απ’ το άλλο. Ψήνετε στον φούρνο για 20 λεπτά.

Αφήνετε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν πολύ καλά. Ψεκάζετε με λίγο ανθόνερο και στη συνέχεια πασπαλίζετε με άχνη.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr