agginares me anthotyro sto fourno
clock icon
50'

Αγκινάρες με ανθότυρο στο φούρνο

Υλικά

  • 12 μεγάλες ολόκληρες αγκινάρες, βρασμένες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη γέμιση

  • 1 φλιτζάνι ανθότυρο θρυμματισμένο
  • ½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη + λίγη επιπλέον
  • 4 κλαδάκια άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • ελαιόλαδο για το ταψί

Oι αγκινάρες αποκτούν τη δική τους γέμιση από ανθότυρο και γίνονται το ιδανικό ορεκτικό.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της γέμισης.
Σε λαδωμένο ταψί, βάζετε τις αγκινάρες , τις αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τις γεμίζετε με το μίγμα της γέμισης. Πασπαλίζετε με τη φρυγανιά και την επιπλέον γραβιέρα.
Ψήνετε στο φούρνο για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Mατίνα Πετρουτσά

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της γέμισης.

Βήμα 2

Σε λαδωμένο ταψί, βάζετε τις αγκινάρες , τις αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τις γεμίζετε με το μίγμα της γέμισης. Πασπαλίζετε με τη φρυγανιά και την επιπλέον γραβιέρα.

Βήμα 3

Ψήνετε στο φούρνο για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Mατίνα Πετρουτσά