amygdalwta_syntagh_anoigma

Υλικά

    Μερίδες: περίπου 40 τεμ.

  • 1,5 κιλό αμύγδαλα ολόκληρα ή ψίχα
  • 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κιλό ζάχαρη άχνη
  • χυμό από ένα μικρό λεμόνι
  • ανθόνερο
  • μοσχοκάρφια (προαιρετικά)

Μια συνταγή για παραδοσιακά αμυγδαλωτά Λέσβου στην ωμή τους εκδοχή.

Αλέθουμε τα αμύγδαλα να γίνουν πούδρα.

Ζυμώνουμε μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και το λεμόνι μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομογενοποιημένο ζυμαράκι.

Όσο ζυμώνουμε, αν το μείγμα είναι αρκετά σφιχτό ραντίζουμε με ανθόνερο ώστε να του δώσει σχετική υγρασία και να αποκτήσει ελαστικότητα.

Πλάθουμε σε σχήμα αχλαδιού και το ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ με ζάχαρη άχνη. Σερβίρουμε σε κεραμική πιατέλα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλέθουμε τα αμύγδαλα να γίνουν πούδρα.

Βήμα 2

Ζυμώνουμε μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και το λεμόνι μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομογενοποιημένο ζυμαράκι.

Όσο ζυμώνουμε, αν το μείγμα είναι αρκετά σφιχτό ραντίζουμε με ανθόνερο ώστε να του δώσει σχετική υγρασία και να αποκτήσει ελαστικότητα.

Βήμα 3

Πλάθουμε σε σχήμα αχλαδιού και το ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ με ζάχαρη άχνη. Σερβίρουμε σε κεραμική πιατέλα.