salata
clock icon
35'

Ανάμικτη σαλάτα με μανιτάρια, αβοκάντο και κατσικίσιο τυρί

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • 400γρ. μίγμα σαλατικών της αρεσκείας σας (π.χ. ρόκα, γαλλική, λόλα κόκκινη, αντίδι, ραντίτσιο)
  • 150γρ. μανιτάρια ψημένα στη σχάρα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 αβοκάντο σε λεπτές φέτες
  • 100γρ. ντοματίνια σε τέταρτα
  • 80γρ. κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τα μανιτάρια σχάρας

  • 250γρ. μανιτάρια στρογγυλά
  • 250γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 100ml βαλσαμικό ξίδι
  • 50γρ. κουκουνάρι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 300ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Μία πολύ γευστική σαλάτα, που συνδυάζει αρμονικά τις φρέσκες πρασινάδες και το αβοκάντο, με τα ψητά λαχανικά. Μην παραλείψετε το κατσικίσιο τυρί, της πάει πολύ.

Προετοιμάζετε τα μανιτάρια: Τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και μαρινάρετε για μερικές ώρες. Ψήνετε στη σχάρα και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν καλά και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: Τοποθετείτε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ εκτός από το ελαιόλαδο. Με το μπλέντερ να δουλεύει προσθέτοετε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ. Περιχύνετε με 100ml από τη βινεγκρέτ και αναμιγνύετε τη σαλάτα, προσέχοντας να μην την ανακατέψετε υπερβολικά.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Προετοιμάζετε τα μανιτάρια: Τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και μαρινάρετε για μερικές ώρες. Ψήνετε στη σχάρα και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν καλά και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: Τοποθετείτε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ εκτός από το ελαιόλαδο. Με το μπλέντερ να δουλεύει προσθέτοετε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βήμα 3

Βάζετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ. Περιχύνετε με 100ml από τη βινεγκρέτ και αναμιγνύετε τη σαλάτα, προσέχοντας να μην την ανακατέψετε υπερβολικά.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey