Arakas_baxari
clock icon
1:20'

Αρακάς με μπαχάρι και κανέλα

Υλικά

  • Μερίδες: 6-8
  • 500 γρ. αρακά
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2-3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 4 λιαστές ντομάτες
  • 200 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 300 ml ζεστό νερό
  • 60 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Η γιαγιά μου, η Βασιλική, σε όλα της τα κοκκινιστά φαγητά έβαζε τον δικό της πελτέ, μπαχάρι, κανέλα και μαύρο πιπέρι. Η αγάπη και η επιμονή της για τα ολόφρεσκα καλούδια κάθε εποχής είναι βαθιά ριζωμένες μέσα μου, μαζί με τις υπέροχες λαδερές συνταγές της που φτιάχνω με τον τρόπο της μέχρι σήμερα. Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας τα σκεύη τoυ Cook-Shop.

Enjoy Cooking Enjoy Cooking

Τα απαραίτητα

Σετ 3τεμ Εργαλείων Κοπής & Βάση Κοπής Zylisss Comfort

Ανοξείδωτα Σκεύη Fissler Original Profi

Μύλοι Αλατιού/Πιπεριού Maxwell & Williams Maison

Ψιλοκόβουμε το ένα κρεμμύδι και κόβουμε σε φέτες το άλλο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το μισό από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε για 2΄ τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, αλατίζοντάς τα ελαφρά.

Προσθέτουμε τον αρακά, τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5΄. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, τις λιαστές ντομάτες κομμένες, τα μπαχαρικά, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30΄, κατόπιν προσθέτουμε τον άνηθο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30΄ ακόμη. Σερβίρουμε τον αρακά με φρέσκο ψωμί.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Ψιλοκόβουμε το ένα κρεμμύδι και κόβουμε σε φέτες το άλλο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το μισό από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε για 2΄ τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, αλατίζοντάς τα ελαφρά.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τον αρακά, τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5΄. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, τις λιαστές ντομάτες κομμένες, τα μπαχαρικά, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30΄, κατόπιν προσθέτουμε τον άνηθο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30΄ ακόμη. Σερβίρουμε τον αρακά με φρέσκο ψωμί.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη