arepas

Υλικά

    Για τις πίτες αρέπας:

  • 200 γρ. «ψημένο» αλεύρι από άσπρο
  • καλαμπόκι (σε όλα τα καταστήματα τροφίμων με ασιατικά προϊόντα)
  • 230 ml χλιαρό νερό
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο για το τηγάνι
  • Για τη γέμιση:

  • 300 γρ. τόνο σε λάδι
  • 6 αυγά βραστά
  • 6 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 1 αγγούρι, σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. καλαμπόκι
  • αλάτι, πιπέρι

Αυτές οι κολομβιάνικες πίτες καλαμποκιού γεμίζονται με ό,τι βάλει ο νους σας και τρώγονται μετά μανίας.

Πίτες αρέπας: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε μέχρι να υγρανθεί καλά το αλεύρι και να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Το ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή βελούδινη ζύμη. Την αφήνουμε για 5΄-10΄ να ξεκουραστεί και τη χωρίζουμε σε 6 μικρές μπάλες. Τις ζυμώνουμε λίγο και ανοίγουμε κάθε μπάλα σε μικρή πίτα πάχους 1-2 εκ. και διάμετρο 12 εκ.
Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο και ψήνουμε-τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά τις πίτες για 4΄ από κάθε πλευρά. Αφήνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγει η περίσσεια του βουτύρου και για να χλιάνουν.
Ανοίγουμε τις πίτες στη μέση χωρίς να τις χωρίσουμε και μοιράζουμε τον τόνο σε κομμάτια, λίγο αγγούρι σε φέτες, αυγό σε φέτες λίγο καλαμπόκι και τελειώνουμε με λίγη μαγιονέζα. Σερβίρονται χλιαρές.
Styling: Τζαννής Σιφναίος -Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης-Φωτογραφίες: STUDIO M

Διαδικασία

Βήμα 1

Πίτες αρέπας: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε μέχρι να υγρανθεί καλά το αλεύρι και να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Το ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή βελούδινη ζύμη. Την αφήνουμε για 5΄-10΄ να ξεκουραστεί και τη χωρίζουμε σε 6 μικρές μπάλες. Τις ζυμώνουμε λίγο και ανοίγουμε κάθε μπάλα σε μικρή πίτα πάχους 1-2 εκ. και διάμετρο 12 εκ.

Βήμα 2

Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο και ψήνουμε-τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά τις πίτες για 4΄ από κάθε πλευρά. Αφήνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγει η περίσσεια του βουτύρου και για να χλιάνουν.

Βήμα 3

Ανοίγουμε τις πίτες στη μέση χωρίς να τις χωρίσουμε και μοιράζουμε τον τόνο σε κομμάτια, λίγο αγγούρι σε φέτες, αυγό σε φέτες λίγο καλαμπόκι και τελειώνουμε με λίγη μαγιονέζα. Σερβίρονται χλιαρές.

Styling: Τζαννής Σιφναίος -Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης-Φωτογραφίες: STUDIO M