arnisia kebab header olive

Υλικά

  • 300 γρ. αρνίσιο κιμά, περασμένο δύο φορές
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 4 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
  • 20 ml γάλα, πλήρες
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • Για το μίγμα μπαχαρικών

  • ½ κοφτό κουτ. γλυκού κανέλα  
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή, σε σκόνη  
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη  
  • 1/3 κουτ. γλυκού γλυκάνισο, σε κόκκους  
  • 3 κόκκους μπαχάρι  
  • ½ μικρό λεμόνι, το ξύσμα  
  • Για το σερβίρισμα

  • 1 ντομάτα κομμένη  
  • ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο  
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο  
  • 150 γρ. πλιγούρι βρασμένο

Μια κλασική και αγαπημένη επιλογή BBQ στην πιο έυκολη και νόστιμη εκδοχή της.

Μπαχαρικά: Σε ένα μούλτι βάζουμε την κανέλα, τα δύο είδη πάπρικας, το γλυκάνισο, το μπαχάρι, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε
μέχρι να γίνουν πούδρα.

Αδειάζουμε το μίγμα μπαχαρικών σε ένα βαθύ μπολ και ύστερα ρίχνουμε μέσα τον κιμά, το ασπράδι, τα φύλλα δυόσμου, το δεντρολίβανο, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.

Πλάθουμε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει και κατόπιν πλάθουμε κεμπάπ των 50 γρ. περίπου.

Τα ψήνουμε στο BBQ για περίπου 8΄-10΄ γυρίζοντάς τα τακτικά να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Εναλλακτικά, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ή μια γκριλιέρα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 5΄ από την κάθε πλευρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Μόλις ψηθούν, τα σερβίρουμε ζεστά μαζί με ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και πλιγούρι βρασμένο.

Φωτογραφίες: Mike English

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Μπαχαρικά: Σε ένα μούλτι βάζουμε την κανέλα, τα δύο είδη πάπρικας, το γλυκάνισο, το μπαχάρι, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε
μέχρι να γίνουν πούδρα.

Βήμα 2

Αδειάζουμε το μίγμα μπαχαρικών σε ένα βαθύ μπολ και ύστερα ρίχνουμε μέσα τον κιμά, το ασπράδι, τα φύλλα δυόσμου, το δεντρολίβανο, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 3

Πλάθουμε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει και κατόπιν πλάθουμε κεμπάπ των 50 γρ. περίπου.

Βήμα 4

Τα ψήνουμε στο BBQ για περίπου 8΄-10΄ γυρίζοντάς τα τακτικά να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Εναλλακτικά, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ή μια γκριλιέρα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 5΄ από την κάθε πλευρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Βήμα 5

Μόλις ψηθούν, τα σερβίρουμε ζεστά μαζί με ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και πλιγούρι βρασμένο.

Φωτογραφίες: Mike English