Top-view,Chicken,Soup,With,Parsley,And,Clean,Background
clock icon
1:20'

Αρωματική κοτόσουπα αυγολέμονο με κοτόπουλο Ελεύθερης βοσκής

Υλικά

  • Μερίδες: 6
  • 1 κοτόπουλο Ελεύθερης βοσκής Πίνδος 1,5-1,6 κιλό περίπου
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2 γαρίφαλα (μοσχοκάρφι)
  • 4-5 κοτσάνια μαϊντανό
  • 200 γρ. ρύζι
  • 1 κλαδάκι σέλινο
  • 1 κομμάτι πράσο (το λευκό μέρος)
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κλαδάκι λεμονοθύμαρο
  • 1 πρέζα κόκκους μαύρο πιπέρι
  • λίγο ανθό αλατιού
  • Για το αυγολέμονο

  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 3 αυγά
  • 2 λεμόνια, τον χυμό

Το απόλυτο comfort πιάτo του χειμώνα απογειώνεται, τόσο στη γεύση του όσο και στα θρεπτικά του συστατικά, χάρη στα κοτόπουλα Ελεύθερης βοσκής ΠΙΝΔΟΣ.  Άλλωστε η κοτόσουπα είναι το κατεξοχήν δυναμωτικό πιάτο, ιδανικό για την ενίσχυση του οργανισμού μας απέναντι στις ιώσεις και τα κρυώματα που μας ταλαιπωρούν αυτό το διάστημα.

Sponsored Content

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο να βράσει με κρύο νερό να βράσει μαζί με το πράσο, το σέλινο και το κρεμμύδι. Μόλις πάρει βράση, το ξαφρίζουμε και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, τα γαρίφαλα, τα κοτσάνια μαϊντανού και τους κόκκους πιπεριού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε.

Μόλις βράσει το κοτόπουλο, ύστερα από περίπου 45΄-50΄, το αφαιρούμε από τον ζωμό του. Το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 5΄ ώστε να μπορέσουμε να το ξεκοκαλίσουμε και να το κόψουμε σε μικρά κυβάκια.

Σουρώνουμε τον ζωμό και τον βάζουμε στη φωτιά να πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το ρύζι και μετά από 5΄ που θα αρχίσει να φουσκώνει προσθέτουμε το κοτόπουλο. Βάζουμε αλάτι και δοκιμάζουμε τη γεύση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να ηρεμήσει.

Βάζουμε τα αυγά, το αλεύρι και τη μουστάρδα σε ένα μπολ. Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για να γίνει μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και χτυπώντας δυνατά βάζουμε ζωμό από τη σούπα μέχρι να πάρει αρκετό ζουμί και να αφρατέψει.

Επιλέγουμε πάντα Κοτόπουλα Ελευθέρας Βοσκής Πίνδος γιατί:

  • Μεγαλώνουν με παραδοσιακό τρόπο εκτροφής, σε υψόμετρο άνω των 700μ. στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
  • Τρέφονται μόνο με 100% πιστοποιημένες φυτικές τροφές, πλούσιες σε καλαμπόκι (65% ), γι' αυτό και έχουν έντονο κίτρινο χρώμα.
  • Έχουν ασύγκριτη γεύση, νόστιμο και υγιεινό κρέας.
  • Διατηρούν όλα τους τα θρεπτικά συστατικά και μετά το μαγείρεμα, λόγω της υφής του κρέατος, καθώς προέρχονται από κοπάδια πτηνών από φυλή βραδείας ανάπτυξης.
  • Τα Κοτόπουλα Ελεύθερης Βοσκής ΠΙΝΔΟΣ έχουν λάβει την διάκριση του Βραβείου Ανώτερης Γεύσης από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης & Ποιότητας – iTQi στις Βρυξέλλες.
  • Υπάρχει πλήρης ιχνηλασιμότητα και αναγραφή ορεινής φάρμας προέλευσης στη συσκευασία του προϊόντος.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο να βράσει με κρύο νερό να βράσει μαζί με το πράσο, το σέλινο και το κρεμμύδι. Μόλις πάρει βράση, το ξαφρίζουμε και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, τα γαρίφαλα, τα κοτσάνια μαϊντανού και τους κόκκους πιπεριού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε.

Βήμα 2

Μόλις βράσει το κοτόπουλο, ύστερα από περίπου 45΄-50΄, το αφαιρούμε από τον ζωμό του. Το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 5΄ ώστε να μπορέσουμε να το ξεκοκαλίσουμε και να το κόψουμε σε μικρά κυβάκια.

Βήμα 3

Σουρώνουμε τον ζωμό και τον βάζουμε στη φωτιά να πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το ρύζι και μετά από 5΄ που θα αρχίσει να φουσκώνει προσθέτουμε το κοτόπουλο. Βάζουμε αλάτι και δοκιμάζουμε τη γεύση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να ηρεμήσει.

Βήμα 4

Βάζουμε τα αυγά, το αλεύρι και τη μουστάρδα σε ένα μπολ. Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για να γίνει μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και χτυπώντας δυνατά βάζουμε ζωμό από τη σούπα μέχρι να πάρει αρκετό ζουμί και να αφρατέψει.

Επιλέγουμε πάντα Κοτόπουλα Ελευθέρας Βοσκής Πίνδος γιατί:

  • Μεγαλώνουν με παραδοσιακό τρόπο εκτροφής, σε υψόμετρο άνω των 700μ. στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
  • Τρέφονται μόνο με 100% πιστοποιημένες φυτικές τροφές, πλούσιες σε καλαμπόκι (65% ), γι' αυτό και έχουν έντονο κίτρινο χρώμα.
  • Έχουν ασύγκριτη γεύση, νόστιμο και υγιεινό κρέας.
  • Διατηρούν όλα τους τα θρεπτικά συστατικά και μετά το μαγείρεμα, λόγω της υφής του κρέατος, καθώς προέρχονται από κοπάδια πτηνών από φυλή βραδείας ανάπτυξης.
  • Τα Κοτόπουλα Ελεύθερης Βοσκής ΠΙΝΔΟΣ έχουν λάβει την διάκριση του Βραβείου Ανώτερης Γεύσης από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης & Ποιότητας – iTQi στις Βρυξέλλες.
  • Υπάρχει πλήρης ιχνηλασιμότητα και αναγραφή ορεινής φάρμας προέλευσης στη συσκευασία του προϊόντος.