patatokeftedes-shutterstock_319438184
clock icon
40'

Αρωματικοί πατατοκεφτέδες

Υλικά

  • 1 συσκευασία Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 100γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • 400ml νερό
  • 1 φλιτζάνι φέτα σπασμένη σε μικρά κομματάκια
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2-3 κουτ. σούπας Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 αβγά
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκια μαντζουράνα ψιλοκομμένη
  • 3-4 κουτ. σούπας φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
  • λίγο μοσχοκάρυδο στη μύτη του κουταλιού
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • καλαμποκάλευρο για το πανάρισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Ένα νόστιμο ορεκτικό που με Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ θα γίνει πιο γρήγορα από ποτέ.

Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.
Προσθέτετε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε τη ζύμη να σφίξει για 15 περίπου λεπτά στο ψυγείο κι ύστερα πλάθετε κεφτεδάκια - λιγάκι πλακουτσωτά.
Τα περνάτε από το καλαμποκάλευρο και τα βάζετε σε δισκάκι. Τα αφήνετε στο ψυγείο να σφίξουν για μια ώρα.
Ζεσταίνετε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Μόλις κάψει, τηγανίζετε τα πατατοκεφτεδάκια κι από τις δυο πλευρές, μέχρι να χρυσίσουν. Δεν φεύγετε ούτε στιγμή από πάνω τους γιατί χρειάζονται ελάχιστο τηγάνισμα. Τα βγάζετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε σε πιατέλα ζεστά.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.

Βήμα 2

Προσθέτετε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε τη ζύμη να σφίξει για 15 περίπου λεπτά στο ψυγείο κι ύστερα πλάθετε κεφτεδάκια - λιγάκι πλακουτσωτά.

Βήμα 3

Τα περνάτε από το καλαμποκάλευρο και τα βάζετε σε δισκάκι. Τα αφήνετε στο ψυγείο να σφίξουν για μια ώρα.

Βήμα 4

Ζεσταίνετε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Μόλις κάψει, τηγανίζετε τα πατατοκεφτεδάκια κι από τις δυο πλευρές, μέχρι να χρυσίσουν. Δεν φεύγετε ούτε στιγμή από πάνω τους γιατί χρειάζονται ελάχιστο τηγάνισμα. Τα βγάζετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε σε πιατέλα ζεστά.