OliveMagazine

Arroz con Pollo, κοινώς κοτόπουλο με ρύζι

Arroz con Pollo, κοινώς κοτόπουλο με ρύζι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:15'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο Νιτσιάκος, περίπου 1½ κιλό, κομμένο στα 8
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκκομένο
  • ½ πιπεριά πράσινη, σε καρεδάκια
  • ½ πιπεριά κόκκινη, σε καρεδάκια
  • ½ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • ½ κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 2 φλιτζάνια ρύζι βρασμένο
  • 1 φλιτζάνι αρακά βρασμένο
  • 1 φλιτζάνι καρότα βρασμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο, να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σοτάρετε για λίγα λεπτά ακόμα.

Προσθέτετε στη συνέχεια τη σάλτσα ντομάτας, το ζωμό κοτόπουλου, το μίγμα μπαχαρικών, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύεται σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.

Στο τέλος, ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα το βρασμένο ρύζι και τα λαχανικά, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr