asiatiki laxanosalata small

ΚΙΝΑ

clock icon
25'

Ασιατική λαχανοσαλάτα

Υλικά

  • 1/2 λευκό λάχανο
  • 2 κουτ. σούπας φυτικό λάδι
  • 2 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι Σετσουάν σπασμένο σε γουδί
  • 1 κουτ. σούπας κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, αποξηραμένη
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας (soya sauce)
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα ψαριού (fish sauce)
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα οστρακοειδών (oyster sauce)
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι ρυζιού

Ετοιμάζουμε το λευκό λάχανο του χειμώνα σε μια νόστιμη σαλάτα με μια διαφορετική συνταγή του Γιώργου Δημητρακόπουλου με σάλτσα σόγιας και σάλτσα οστρακοειδών.

Πλένουμε το λάχανο και το κόβουμε σε κύβους 5 εκ. Στη συνέχεια, σε ένα καυτό μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το φυτικό λάδι και τσιγαρίζουμε το λάχανο για 3-4 λεπτά να μαραθεί. Ρίχνουμε τη μαύρη ζάχαρη, το πιπέρι Σετσουάν, το τσίλι, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα ψαριού, τη σάλτσα οστρακοειδών και το ξίδι ρυζιού.
Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή. Δεν θέλουμε να ψηθεί τελείως το λάχανο, αλλά να μείνει τραγανή!
Προσοχή, δεν αλατίζουμε την σαλάτα, γιατί οι σάλτσες που βάλαμε είναι αλμυρές.
Φωτογραφία: Ant Duncan

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε το λάχανο και το κόβουμε σε κύβους 5 εκ. Στη συνέχεια, σε ένα καυτό μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το φυτικό λάδι και τσιγαρίζουμε το λάχανο για 3-4 λεπτά να μαραθεί. Ρίχνουμε τη μαύρη ζάχαρη, το πιπέρι Σετσουάν, το τσίλι, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα ψαριού, τη σάλτσα οστρακοειδών και το ξίδι ρυζιού.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή. Δεν θέλουμε να ψηθεί τελείως το λάχανο, αλλά να μείνει τραγανή!

Βήμα 3

Προσοχή, δεν αλατίζουμε την σαλάτα, γιατί οι σάλτσες που βάλαμε είναι αλμυρές.

Φωτογραφία: Ant Duncan