AVGA-GEMISTA1
clock icon
23'

Αβγά γεμιστά με μουστάρδα, μαγιονέζα και κάππαρη

Υλικά

  • 8 Αβγά Βλαχάκη, βρασμένα
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 5 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1-2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • πάπρικα γλυκιά

Πολύ νόστιμο ορεκτικό με Αβγά Βλαχάκη, που κερδίζει τις εντυπώσεις με τη φίνα γεύση του και την εμφάνιση του.

Κόβετε τα αβγά στη μέση, βάζετε τα ασπράδια σε πιατέλα και ρίχνετε τους κρόκους σε ένα μπολ.
Λιώνετε με πιρούνι τους κρόκους και προσθέτετε την κάππαρη, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα και ανακατεύετε καλά. Νοστιμίζετε το μίγμα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Δοκιμάζετε μήπως χρειάζεται και αλάτι.
Βάζετε το μίγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και από κει μοιράζετε το μίγμα στα αδειασμένα ασπράδια. Διακοσμείτε με σχοινόπρασο και γλυκιά πάπρικα πριν σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε τα αβγά στη μέση, βάζετε τα ασπράδια σε πιατέλα και ρίχνετε τους κρόκους σε ένα μπολ.

Βήμα 2

Λιώνετε με πιρούνι τους κρόκους και προσθέτετε την κάππαρη, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα και ανακατεύετε καλά. Νοστιμίζετε το μίγμα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Δοκιμάζετε μήπως χρειάζεται και αλάτι.

Βήμα 3

Βάζετε το μίγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και από κει μοιράζετε το μίγμα στα αδειασμένα ασπράδια. Διακοσμείτε με σχοινόπρασο και γλυκιά πάπρικα πριν σερβίρετε.