spanaki avgolive magazine.gr 3
clock icon
15'

Αβγά με σπανάκι

Υλικά

  • 400γρ. σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 6 αβγά
  • 4-5 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Σε ελάχιστο χρόνο μπορείτε να φτιάξετε αυτό το αγαπημένο ελληνικό πιάτο. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε και άλλα χορταρικά εκτός από το σπανάκι.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
Ρίχνετε το σπανάκι ψιλοκομμένο, αλατίζετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί και να πιει τα υγρά που θα βγάλει.
Με ένα πιρούνι, δημιουργείτε έξι λακκούβες στο σπανάκι έτσι ώστε να χωρέσει μέσα τους το κάθε αβγό. Σπάζετε εκεί μέσα προσεκτικά τα αβγά για να μην διαλυθούν, προσθέτετε τον άνηθο και λίγο αλάτι, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με καπάκι και αφήνετε τα αβγά να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά και να πήξουν. Σερβίρετε το φαγητό πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, συνοδεύετε με καλό ψωμί.
Food Styling – Φωτογραφία: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.

Βήμα 2

Ρίχνετε το σπανάκι ψιλοκομμένο, αλατίζετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί και να πιει τα υγρά που θα βγάλει.

Βήμα 3

Με ένα πιρούνι, δημιουργείτε έξι λακκούβες στο σπανάκι έτσι ώστε να χωρέσει μέσα τους το κάθε αβγό. Σπάζετε εκεί μέσα προσεκτικά τα αβγά για να μην διαλυθούν, προσθέτετε τον άνηθο και λίγο αλάτι, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με καπάκι και αφήνετε τα αβγά να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά και να πήξουν. Σερβίρετε το φαγητό πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, συνοδεύετε με καλό ψωμί.

Βήμα 4

Food Styling – Φωτογραφία: Αντωνία Κατή