avgotaraxosalata

Υλικά

  • 150γρ. αβγοτάραχο
  • ½ φλιτζάνι άνηθο
  • 6 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα,, μουσκεμένες σε νερό και στυμμένες
  • χυμό 2 λεμονιών
  • 2/3 φλιτζανιού ηλιέλαιο

Η ελληνική απάντηση στο χαβιάρι ακούει στο όνομα αβγοτάραχο, ένα εκλεκτό έδεσμα με υπέροχη θαλασσινή γεύση, το οποίο σήμερα μετατρέπουμε σε ξεχωριστή σαλάτα – άλειμμα.

Καθαρίζετε το αβγοτάραχο από το κερί του και το πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τον άνηθο και το ψωμί.
Ρίχνετε λίγο λίγο το χυμό των λεμονιών, εναλλάξ με το ηλιέλαιο. Χτυπάτε μέχρι να πάρετε ένα μίγμα λείο και ομοιογενές.
Σερβίρεται ως ορεκτικό με πιτούλες αραβικές κομμένες σε τριγωνάκια και τηγανισμένες ή με φρυγανισμένο μαύρο ψωμί του τοστ, κομμένο σε τρίγωνα.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε το αβγοτάραχο από το κερί του και το πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τον άνηθο και το ψωμί.

Βήμα 2

Ρίχνετε λίγο λίγο το χυμό των λεμονιών, εναλλάξ με το ηλιέλαιο. Χτυπάτε μέχρι να πάρετε ένα μίγμα λείο και ομοιογενές.

Βήμα 3

Σερβίρεται ως ορεκτικό με πιτούλες αραβικές κομμένες σε τριγωνάκια και τηγανισμένες ή με φρυγανισμένο μαύρο ψωμί του τοστ, κομμένο σε τρίγωνα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey