scrambled_eggs_anoigma
clock icon
20'

Aυγά scrambled σε προζυμένιο ψωμί με απάκι, έτοιμα στο πι και φι

Υλικά

  • Μερίδες: για 2 άτομα
  • Για το σκραμπλ

  • 6 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 20 ml γάλα φρέσκο
  • 30 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι (το πράσινο μέρος)
  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 φέτες προζυμένιο ψωμί
  • 6 λεπτές φέτες χοιρινό απάκι
  • 6 καππαρόφυλλα
  • Για το αγγουράκι τουρσί στιγμής

  • 1 μικρό αγγούρι
  • 500 ml νερό
  • 5 γρ. ξίδι κόκκινο
  • 10 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 6 κόκκους πιπέρι φρέσκο
  • 6 κόκκους κόλιανδρο

Ένα εύκολο και πεντανόστιμο σνακ, που ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα και μπορεί να γίνει ένα πλούσιο πρωινό, brunch ή ελαφρύ γεύμα.

Αγγουράκι τουρσί: Σε ένα κατσαρόλι ρίχνουμε το νερό, το ξίδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι και τον κόλιανδρο. Δίνουμε έναν βρασμό και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Κόβουμε το αγγούρι σε πολύ λεπτές φέτες στο μαντολίνο ή με ένα μαχαίρι. Οταν το μείγμα νερού έχει φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε το αγγούρι και αφήνουμε στο ψυγείο (διατηρείται για 5 μέρες στο ψυγείο).

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με μια πρέζα αλάτι μαζί με το γάλα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα του αυγού. Μαγειρεύουμε για 2΄ ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη ύφη. Αποσύρουμε από τη φωτιά ενώ τα αυγά έχουν ακόμα υγρασία και ενσωματώνουμε το φρέσκο κρεμμύδι και ελαιόλαδο.

Ταυτόχρονα, φρυγανίζουμε δύο φέτες ψωμί στον φούρνο ή σε σχαροτήγανο. Κόβουμε σε λεπτές φέτες το χοιρινό καπάκι και σερβίρουμε: μοιράζουμε το σκραμπλ πάνω από τις φέτες ψωμιού, τις φέτες απάκι, τα καππαρόφυλλα και δίπλα όσες φέτες αγγούρι τουρσί θέλουμε. Ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Styling: Κ. Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio M

Διαδικασία

Βήμα 1

Αγγουράκι τουρσί: Σε ένα κατσαρόλι ρίχνουμε το νερό, το ξίδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι και τον κόλιανδρο. Δίνουμε έναν βρασμό και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Κόβουμε το αγγούρι σε πολύ λεπτές φέτες στο μαντολίνο ή με ένα μαχαίρι. Οταν το μείγμα νερού έχει φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε το αγγούρι και αφήνουμε στο ψυγείο (διατηρείται για 5 μέρες στο ψυγείο).

Βήμα 2

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με μια πρέζα αλάτι μαζί με το γάλα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα του αυγού. Μαγειρεύουμε για 2΄ ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη ύφη. Αποσύρουμε από τη φωτιά ενώ τα αυγά έχουν ακόμα υγρασία και ενσωματώνουμε το φρέσκο κρεμμύδι και ελαιόλαδο.

Βήμα 3

Ταυτόχρονα, φρυγανίζουμε δύο φέτες ψωμί στον φούρνο ή σε σχαροτήγανο. Κόβουμε σε λεπτές φέτες το χοιρινό καπάκι και σερβίρουμε: μοιράζουμε το σκραμπλ πάνω από τις φέτες ψωμιού, τις φέτες απάκι, τα καππαρόφυλλα και δίπλα όσες φέτες αγγούρι τουρσί θέλουμε. Ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Styling: Κ. Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio M