bagels_spanaki_anoigma
clock icon
60'

Bagels σπανακιού γεμιστά με σολομό και αβοκάντο

Υλικά

  • Μερίδες: 12 bagels
  • 12 φορμάκια για bagels
  • 1 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
  • 4 αυγά μέτρια
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 350 γρ. σπανάκι φύλλα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο και αλάτι
  • [Για τη γέμιση 1 bagel)
  • 3 κουτ. σούπας μασκαρπόνε
  • 1/2 λεμόνι, τον χυμό
  • 1 κουτ. γλυκού άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού κάππαρη
  • 1/2 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
  • 2 φέτες καπνιστό σολομό

Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε νόστιμα bagels σπανακιού και τα γεμίζουμε με σολομό, κάππαρη, κρέμα άνηθου και αβοκάντο για το πιο λαχταριστό σνακ ή brunch.

Bagels: Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα αυγά, το γιαούρτι και χτυπάμε καλά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μπέικιν και το αλεύρι. Μόλις δέσει το μείγμα, ρίχνουμε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο και ανακατεύουμε με το κουτάλι.

Παίρνουμε τη φόρμα για bagels και με ένα πινελάκι τη λαδώνουμε και την αλευρώνουμε. Ρίχνουμε τη ζύμη μας σε κάθε φορμάκι γεμίζοντας μέχρι τα 3/4 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40΄ στους 180°C στις αντιστάσεις. Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.

Γέμιση: Τα κόβουμε στη μέση και τα γεμίζουμε με το μασκαρπόνε, στο οποίο έχουμε ανακατέψει το λεμόνι, τον άνηθο, την κάππαρη, τις φέτες αβοκάντο και τον σολομό. Ένα σνακ φανταστικό για τη δουλειά, το πικνίκ και το σχολείο.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Γιάννης Μπουροδήμος, Φωτογραφίες: Studio M

Διαδικασία

Βήμα 1

Bagels: Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα αυγά, το γιαούρτι και χτυπάμε καλά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μπέικιν και το αλεύρι. Μόλις δέσει το μείγμα, ρίχνουμε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο και ανακατεύουμε με το κουτάλι.

Βήμα 2

Παίρνουμε τη φόρμα για bagels και με ένα πινελάκι τη λαδώνουμε και την αλευρώνουμε. Ρίχνουμε τη ζύμη μας σε κάθε φορμάκι γεμίζοντας μέχρι τα 3/4 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40΄ στους 180°C στις αντιστάσεις. Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.

Βήμα 3

Γέμιση: Τα κόβουμε στη μέση και τα γεμίζουμε με το μασκαρπόνε, στο οποίο έχουμε ανακατέψει το λεμόνι, τον άνηθο, την κάππαρη, τις φέτες αβοκάντο και τον σολομό. Ένα σνακ φανταστικό για τη δουλειά, το πικνίκ και το σχολείο.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Γιάννης Μπουροδήμος, Φωτογραφίες: Studio M