OliveMagazine

Banana bread χωρίς γλουτένη

Banana bread χωρίς γλουτένη

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 110 ml ελαφρύ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • 180 γρ. μέλι
  • 240 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 7 γρ. μαγειρική σόδα
  • 4 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 γρ. αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια εσάνς
  • 5 γρ. κανέλα
  • 450 γρ. πολύ ώριμες μπανάνες
  • 2 αυγά + 2 ασπράδια
  • 100 γρ. καρύδια, τριμμένα στο μούλτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα ή στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε καλά μία μακρόστενη φόρμα για κέικ 30 Χ 12 ή δύο μικρότερες.

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το μέλι και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα για 4 – 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Παράλληλα, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη βανιλίνη, την κανέλα και τα καρύδια.

Σε ένα ρηχό πιάτο λιώνουμε τις μπανάνες πολύ καλά πιέζοντας με ένα πιρούνι. Τις προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ χαμηλώνοντας τη ταχύτητα σε μέτρια και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και τα ασπράδια. Συνεχίζουμε με το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και τα ομογενοποιούμε στο μείγμα με μια σπάτουλα.

Για μια μεγάλη φόρμα ψήνουμε για 50 λεπτά (ενώ για 2 μικρότερες 5 λεπτά λιγότερο) ή μέχρι μία οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι να βγαίνει στεγνό από το κεντρικότερο σημείο. Αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο