bananopsomo

clock icon
1:5'

Μπανανόψωμο με καρύδια και νιφάδες βρώμης

Υλικά

  • 125γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 200γρ. Καστανή Ζάχαρη fytro
  • 2 αβγά
  • 2 μπανάνες (250γρ.) ώριμες, καθαρισμένες σε κομμάτια
  • 250γρ. Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ και λίγη για να αλευρώσετε τη φόρμα
  • 100γρ. Νιφάδες Βρώμης fytro
  • 100γρ. καρυδόψιχα τριμμένη
  • 4 κουτ. σούπας σταφίδα κορινθιακή

Τα κέικ μπανάνας με την ξεχωριστή τους γεύση, αρέσουν πολύ σε μικρούς και μεγάλους. Για ένα υγιεινό αλλά και πεντανόστιμο αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε Καστανή Ζάχαρη και Νιφάδες Βρώμης fytro. Καλή σας όρεξη!

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός την Καστανή Ζάχαρη fytro και τη μαργαρίνη μέχρι να ενωθούν και μετά προσθέτετε σταδιακά τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σε ξεχωριστό μπολ πολτοποιείτε τις μπανάνες με την πρέσα για τις πατάτες ή με ένα πιρούνι και σε τρίτο μπολ αναμειγνύετε τη Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ με τις Νιφάδες Βρώμης fytro.
Προσθέτετε τις πολτοποιημένες μπανάνες στο μίγμα με τα αβγά και ανακατεύετε με ένα σύρμα. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα ρίχνετε πρώτα το μίγμα της φαρίνας και έπειτα τις σταφίδες και τη μισή καρυδόψιχα.
Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με λίγη φαρίνα, που έχετε κρατήσει, μια μικρή μακρόστενη φόρμα για ψωμί. Αδειάζετε μέσα το μίγμα του κέικ, διακοσμείτε την επιφάνειά του κατά μήκος με την καρυδόψιχα που κρατήσατε και ψήνετε στον φούρνο για 40-45 λεπτά.
Ξεφουρνίζετε και αφού κρυώσει το κέικ το ξεφορμάρετε και το μεταφέρετε σε πιατέλα. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός την Καστανή Ζάχαρη fytro και τη μαργαρίνη μέχρι να ενωθούν και μετά προσθέτετε σταδιακά τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα.

Βήμα 2

Σε ξεχωριστό μπολ πολτοποιείτε τις μπανάνες με την πρέσα για τις πατάτες ή με ένα πιρούνι και σε τρίτο μπολ αναμειγνύετε τη Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ με τις Νιφάδες Βρώμης fytro.

Βήμα 3

Προσθέτετε τις πολτοποιημένες μπανάνες στο μίγμα με τα αβγά και ανακατεύετε με ένα σύρμα. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα ρίχνετε πρώτα το μίγμα της φαρίνας και έπειτα τις σταφίδες και τη μισή καρυδόψιχα.

Βήμα 4

Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με λίγη φαρίνα, που έχετε κρατήσει, μια μικρή μακρόστενη φόρμα για ψωμί. Αδειάζετε μέσα το μίγμα του κέικ, διακοσμείτε την επιφάνειά του κατά μήκος με την καρυδόψιχα που κρατήσατε και ψήνετε στον φούρνο για 40-45 λεπτά.

Βήμα 5

Ξεφουρνίζετε και αφού κρυώσει το κέικ το ξεφορμάρετε και το μεταφέρετε σε πιατέλα. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.