Διαδικασία
Καθαρίζετε το κρεμμύδι χωρίς να κόψετε τελείως τη ρίζα. Το κόβετε στη μέση κάθετα, έτσι ώστε να μπορέσει να κρατηθεί σε ολόκληρα κομμάτια και να αφαιρεθεί μετά.
Σε μια κατσαρόλα που χωράει το κρέας μέχρι το 1/3, ρίχνετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι από την κομμένη μεριά και το αφήνετε να πάρει σκούρο χρώμα, στα όρια του καμένου. Ρίχνετε το χοιρινό κότσι και νερό να το σκεπάζει 2 δάχτυλα πιο πάνω. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, δίνετε μια βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και κλείνετε ελαφρώς με καπάκι. Βράζετε μέχρι το κρέας να διαλύεται (αν χρειαστεί, προσθέτετε επιπλέον νερό).
Αφαιρείτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη δάφνη, και χωρίς να σκεπάσετε με το καπάκι βράζετε σε δυνατή φωτιά, για να δέσει η σάλτσα και να πάρετε ένα κρέας σε χοντρές ίνες με πυκνή σάλτσα (ό,τι περισσέψει μαζί με το ζουμί του το πιέζετε σε ένα τάπερ στο ψυγείο και voila: χοιρινός
καβουρμάς!). Προτού το χρησιμοποιήσετε για τα ψωμάκια σας, προσθέτετε σταγόνες λεμονιού κατά βούληση.
Για το λάχανο: Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι (ή γουόκ) να κάψει και ρίχνετε το σησαμέλαιο. Προσθέτετε το σουσάμι, ανακατεύετε για 3-4 δευτερόλεπτα και προσθέτετε το κρεμμύδι. Σοτάρετε για μερικά δευτερόλεπτα και προσθέτετε το λάχανο. Σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι το λάχανο να αρχίσει να παίρνει ένα ελαφρύ χρώμα στις άκρες (αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο). Ανακατεύετε μέσα το σουσάμι και την πιπερίτσα τσίλι και αφήνετε στην άκρη.
Βάζετε 1 κουτ. σούπας από το χοιρινό στα ψωμάκια, από πάνω το λάχανο, σουσάμι και φρέσκο κρεμμύδι και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Tips
Παραδοσιακά τα bao buns γεμίζονται με ασιατικής λογικής υλικά, αλλά μπορείτε να τα βρείτε κυριολεκτικά με οτιδήποτε. Σε αυτή τη συνταγή όμως, «παίζουμε» με μια κλασική θεσσαλονικιώτικη συνταγή (χοιρινό με λάχανο), δίνοντας της ασιατικό ύφος (και ολίγον από Θράκη).