mpares

ΓΛΥΚΑ

clock icon
15'

Μπάρες δημητριακών χωρίς ψήσιμο

Υλικά

  • 100γρ. νιφάδες βρώμης (για porridge)
  • 60γρ. φυστικοβούτυρο
  • 40γρ. μέλι
  • 160γρ. δαμάσκηνα ξερά (χωρίς κουκούτσι)
  • 4 κουτ. σούπας ηλιόσπορους
  • 4 κουτ. σούπας σπόρους chia
  • 50γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα ή φιστίκια

Ψάχνετε ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ για τα παιδιά ή για μετά το γυμναστήριο; Αυτές οι μπάρες βρώμης είναι η τέλεια επιλογή!

Ψιλοκόβετε τα δαμάσκηνα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια μπάλα πάστας. Προσθέτετε μία κουταλιά καυτό νερό αν κολλάει πολύ το μίγμα. Στο μεταξύ ζεσταίνετε ελαφρά σε ένα τηγανάκι το φυστικοβούτυρο με το μέλι μέχρι να γίνουν ένα ρευστό ομοιογενές μίγμα.
Ρίχνετε τη βρώμη, τους σπόρους chia, τους ηλιόσπορους, τα αμύγδαλα και την πάστα των δαμάσκηνων σε ένα μπολ. Προσθέτετε το μίγμα με το μέλι και το φυστικοβούτυρο και αρχίζετε να ζυμώνετε καλά μέχρι να σπάσει η πάστα των δαμάσκηνων και να ενωθούν όλα τα υλικά σε ένα ομοιογενές μίγμα.
Ντύνετε με χαρτί ψησίματος ένα τετράγωνο ταψάκι 20εκ. και απλώνετε μέσα το μίγμα πιέζοντας με την παλάμη αρχικά και με την ανάποδη ενός κουταλιού στη συνέχεια. Σκεπάζετε και βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου. Το βγάζετε στον πάγκο μαζί με το χαρτί και με κοφτερό μαχαίρι το κόβετε σε μπάρες.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ψιλοκόβετε τα δαμάσκηνα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια μπάλα πάστας. Προσθέτετε μία κουταλιά καυτό νερό αν κολλάει πολύ το μίγμα. Στο μεταξύ ζεσταίνετε ελαφρά σε ένα τηγανάκι το φυστικοβούτυρο με το μέλι μέχρι να γίνουν ένα ρευστό ομοιογενές μίγμα.

Βήμα 2

Ρίχνετε τη βρώμη, τους σπόρους chia, τους ηλιόσπορους, τα αμύγδαλα και την πάστα των δαμάσκηνων σε ένα μπολ. Προσθέτετε το μίγμα με το μέλι και το φυστικοβούτυρο και αρχίζετε να ζυμώνετε καλά μέχρι να σπάσει η πάστα των δαμάσκηνων και να ενωθούν όλα τα υλικά σε ένα ομοιογενές μίγμα.

Βήμα 3

Ντύνετε με χαρτί ψησίματος ένα τετράγωνο ταψάκι 20εκ. και απλώνετε μέσα το μίγμα πιέζοντας με την παλάμη αρχικά και με την ανάποδη ενός κουταλιού στη συνέχεια. Σκεπάζετε και βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου. Το βγάζετε στον πάγκο μαζί με το χαρτί και με κοφτερό μαχαίρι το κόβετε σε μπάρες.