mpatsina mikri

Υλικά

  • 300 γρ. κολοκύθια
  • 300 γρ. φέτα
  • 150 γρ. μανούρι
  • 600 γρ. αλεύρι
  • 200 ml γάλα
  • 4 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 200 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι άσπρο
  • αλάτι, λευκό πιπέρι

Μια εύκολη, γρήγορη μπατζίνα που γίνεται αρχοντική πίτα με την τέχνη του σπουδαίου Σωτήρη Ευαγγέλου. Δοκιμάστε την κρύα ακόμα και για δεκατιανό και δεν θα ξεχάσετε τη νοστιμιά της.

Τρίβουμε τα κολοκύθια στην χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα πιέζουμε με τα χέρια μας σε ένα σουρωτήρι για να βγάλουν τα υγρά τους.

Σε ένα μπολ τρίβουμε τη φέτα και το μανούρι και προσθέτουμε το τριμμένο κολοκύθι, το αλεύρι, το γάλα, τα αυγά και το μπέικιν πάουντερ. Αναμειγνύουμε με ένα πιρούνι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον δυόσμο.

Αλείφουμε καλά ένα ταψί με το βούτυρο, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και στρώνουμε το μείγμα της πίτας ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC-180ºC για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Διαδικασία

Βήμα 1

Τρίβουμε τα κολοκύθια στην χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα πιέζουμε με τα χέρια μας σε ένα σουρωτήρι για να βγάλουν τα υγρά τους.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ τρίβουμε τη φέτα και το μανούρι και προσθέτουμε το τριμμένο κολοκύθι, το αλεύρι, το γάλα, τα αυγά και το μπέικιν πάουντερ. Αναμειγνύουμε με ένα πιρούνι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον δυόσμο.

Βήμα 3

Αλείφουμε καλά ένα ταψί με το βούτυρο, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και στρώνουμε το μείγμα της πίτας ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC-180ºC για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση