Christmas,Baking,Background,With,Cookies,,Ingredients,And,Kitchen,Utensils
clock icon
50'

Μπισκότα «αστέρια» με επικάλυψη σοκολάτας

Υλικά

Ένα τέλειο χριστουγεννιάτικο κέρασμα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Αυτά τα μπισκοτάκια με επικάλυψη σοκολάτας απογειώνονται χάρη στα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Ανακατεύουμε στο μίξερ με τους γάντζους όλα τα υλικά των μπισκότων, μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιογενή ζύμη. Την πλάθουμε σε μπάλα, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

Ύστερα την ανοίγουμε με τον πλάστη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε φύλλο πάχους 0,5εκ. Κόβουμε το φύλλο με κουπ πατ σε σχήμα αστεριών, τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας: Αδειάζουμε τη θρυμματισμένη Κουβερτούρα 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί. Αποσύρετε το μπολ από το μπεν μαρί και το αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει.

Γεμίζουμε το κορνέ με τη σοκολάτα και καλύπτουμε την επιφάνεια των μπισκότων. Εναλλακτικά, αν δεν έχετε κορνέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κουτάλα με στόμιο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Ανακατεύουμε στο μίξερ με τους γάντζους όλα τα υλικά των μπισκότων, μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιογενή ζύμη. Την πλάθουμε σε μπάλα, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

Βήμα 2

Ύστερα την ανοίγουμε με τον πλάστη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε φύλλο πάχους 0,5εκ. Κόβουμε το φύλλο με κουπ πατ σε σχήμα αστεριών, τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Βήμα 3

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας: Αδειάζουμε τη θρυμματισμένη Κουβερτούρα 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί. Αποσύρετε το μπολ από το μπεν μαρί και το αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 4

Γεμίζουμε το κορνέ με τη σοκολάτα και καλύπτουμε την επιφάνεια των μπισκότων. Εναλλακτικά, αν δεν έχετε κορνέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κουτάλα με στόμιο.