OliveMagazine

Blondies με ρεβίθια και σοκολάτα

Blondies με ρεβίθια και σοκολάτα

Μερίδες:για ένα μεσαίο ταψάκι
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:1:10'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400 γρ. ρεβίθια
  • 130 γρ. μέλι
  • 100 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα ρεβίθια για 1 ώρα περίπου.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Απλώνετε σε ένα μικρό ταψάκι ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ρίχνετε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (ή σε μούλτι) σιγά σιγά όλα τα υλικά εκτός από τις σταγόνες σοκολάτας και τα πολτοποιείτε.

Προσθέτετε μέσα τα 80 γρ. σοκολάτας και τα ανακατεύετε με ένα κουτάλι.

Απλώνετε τη ζύμη μας στο ταψάκι και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα 20γρ. σταγόνων σοκολάτας.

Ψήνετε για 20-25 λεπτά (κάνετε το τεστ της οδοντογλυφίδας).

Το αφήνετε να κρυώσει, το κόβετε και το σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr