spagetti me elies kai skordata mboukounia-anoigma
clock icon
30'

Μπουκατίνι µε ελιές και σκορδάτα µπουκούνια

Υλικά

  • 2 χοντρές φέτες ψωµί, µπαγιάτικο
  • ηλιέλαιο για τηγάνισµα
  • 2 µέτριες σκελίδες σκόρδο
  • 6 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού θυµάρι ξερό
  • 1 πακέτο µπουκατίνι
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη ξαλµυρισµένη
  • 1 φλιτζ. ελιές πράσινες, σε ροδέλες
  • χυµό και ξύσµα από 1 λεµόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Tips

  • Μπουκούνια λένε τα σκορδάτα κρουτόν στην κεφαλονίτικη διάλεκτο

Μια πρωτότυπη συνταγή με ζυμαρικά που φέρει την υπογραφή της Μαρίας Διακάτου. Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας τα σκεύη τoυ Cook-Shop.

Enjoy Cooking Enjoy Cooking

Τα απαραίτητα

Ανοξείδωτος Λεπτός Τρίφτης Küchenprofi

Πρέσα Σκόρδου Αλουμινίου Küchenprofi

Σπαγγετιέρα Küchenprofi San Remo 6 lt, 23cm

Κόβουµε µε το χέρι σε ακανόνιστα µικρά κοµµατάκια το χωριάτικο ψωµί (µπουκούνια). Τα τηγανίζουµε σε λίγο ηλιέλαιο και τα στραγγίζουµε σε χαρτί κουζίνας. Λιώνουµε τη µία σκελίδα σκόρδο και την αναµειγνύουµε µε το µισό ελαιόλαδο και το θυµάρι. Ρίχνουµε πάνω στα µισά µπουκούνια, πασπαλίζουµε µε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουµε πολύ καλά να αρωµατιστούν. Τα υπόλοιπα τα αλέθουµε στο µούλτι.

Βράζουµε τα ζυµαρικά σε σπαγγετιέρα και κρατάµε λίγο από το νερό τους. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ρίχνουµε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σε χαµηλή φωτιά ζεσταίνουµε την άλλη σκελίδα σκόρδου και την κάππαρη, ψιλοκοµµένα για 1΄. Προσθέτουµε τις ελιές και ανακατεύουµε για µισό λεπτό. Σβήνουµε µε τον χυµό του λεµονιού και προσθέτουµε τα αλεσµένα µπουκούνια και σιγά-σιγά νερό από τα ζυµαρικά προκειµένου να δέσουµε µια σάλτσα.

Προσθέτουµε το σπαγγέτι, το ξύσµα του λεµονιού και τα µπουκούνια και ανακατεύουµε. Σερβίρουµε αµέσως µε φρεσκοτριµµένο πιπέρι.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M- Συνταγή: Μαρία Διακάτου

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουµε µε το χέρι σε ακανόνιστα µικρά κοµµατάκια το χωριάτικο ψωµί (µπουκούνια). Τα τηγανίζουµε σε λίγο ηλιέλαιο και τα στραγγίζουµε σε χαρτί κουζίνας. Λιώνουµε τη µία σκελίδα σκόρδο και την αναµειγνύουµε µε το µισό ελαιόλαδο και το θυµάρι. Ρίχνουµε πάνω στα µισά µπουκούνια, πασπαλίζουµε µε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουµε πολύ καλά να αρωµατιστούν. Τα υπόλοιπα τα αλέθουµε στο µούλτι.

Βήμα 2

Βράζουµε τα ζυµαρικά σε σπαγγετιέρα και κρατάµε λίγο από το νερό τους. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ρίχνουµε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σε χαµηλή φωτιά ζεσταίνουµε την άλλη σκελίδα σκόρδου και την κάππαρη, ψιλοκοµµένα για 1΄. Προσθέτουµε τις ελιές και ανακατεύουµε για µισό λεπτό. Σβήνουµε µε τον χυµό του λεµονιού και προσθέτουµε τα αλεσµένα µπουκούνια και σιγά-σιγά νερό από τα ζυµαρικά προκειµένου να δέσουµε µια σάλτσα.

Βήμα 3

Προσθέτουµε το σπαγγέτι, το ξύσµα του λεµονιού και τα µπουκούνια και ανακατεύουµε. Σερβίρουµε αµέσως µε φρεσκοτριµµένο πιπέρι.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M- Συνταγή: Μαρία Διακάτου