HyperFocal: 0
clock icon
60'

Μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες και κόκκινες πιπεριές

Υλικά

  • 10 μπούτια κοτόπουλου κομμένα στη μέση
  • 3 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 500 γρ. πατάτες baby, με τη φλούδα, πλυμένες καλά
  • 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε τετράγωνα κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους
  • 1/3 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Tips

  • Επιπλέον υλικά που ταιριάζουν πολύ σε αυτή τη συνταγή είναι οι ελιές, τα καβουρδισµένα αµύγδαλα και ο φρέσκος κόλιανδρος, ανάλογα µε τις γεύσεις µας.

Ετοιμάζουμε μπουτάκια κοτόπουλου στον φούρνο με πατάτες και κόκκινες πιπεριές. Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο πιάτο για το καθημερινό τραπέζι.  Συνοδεύουμε με γιαούρτι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Ρίχνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου μαζί με τα κρεμμύδια, τις πατάτες και τις πιπεριές σε ένα μεγάλο μπολ.

Αφού πολτοποιήσουμε το σκόρδο, το ανακατεύουμε μαζί με τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού. Περιχύνουμε το κοτόπουλο, τις πατάτες και τα κρεμμύδια με το μείγμα, αλατοπιπερώνουμε καλά και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε για 40 λεπτά, γυρίζοντας το κοτόπουλο στα μισά του ψησίματος για να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ελέγχουμε για υγρά και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί. Σερβίρουμε σε πιάτα μαζί με μια μεγάλη κουταλιά γιαούρτι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Φωτογραφίες: Sean Calitz Mike English, Ant Duncan, Kris Kirkham

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Ρίχνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου μαζί με τα κρεμμύδια, τις πατάτες και τις πιπεριές σε ένα μεγάλο μπολ.

Βήμα 2

Αφού πολτοποιήσουμε το σκόρδο, το ανακατεύουμε μαζί με τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού. Περιχύνουμε το κοτόπουλο, τις πατάτες και τα κρεμμύδια με το μείγμα, αλατοπιπερώνουμε καλά και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε για 40 λεπτά, γυρίζοντας το κοτόπουλο στα μισά του ψησίματος για να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ελέγχουμε για υγρά και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί. Σερβίρουμε σε πιάτα μαζί με μια μεγάλη κουταλιά γιαούρτι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Φωτογραφίες: Sean Calitz Mike English, Ant Duncan, Kris Kirkham