KOTOPOULO
clock icon
50'

Μπουτάκια κοτόπουλου με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλου κομμένα στη μέση ή 8 κοπανάκια
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ σάλτσα σόγιας
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • θυμάρι

Η σάλτσα μουστάρδας δίνει άλλη νοστιμιά στο κοτόπουλο σε μια συνταγή που πραγματικά θα λατρέψετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC και αλατοπιπερώνετε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου πριν τα αραδιάσετε σε πυρίμαχο σκεύος.
Αναμιγνύετε τη μουστάρδα με το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού, λίγο νερό και το θυμάρι και περιχύνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα γυρίζετε να πάει το μίγμα παντού.
Σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το κοτόπουλο στο φούρνο για 40 λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε το κοτόπουλο για 10 λεπτά ακόμη ξεσκέπαστο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC και αλατοπιπερώνετε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου πριν τα αραδιάσετε σε πυρίμαχο σκεύος.

Βήμα 2

Αναμιγνύετε τη μουστάρδα με το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού, λίγο νερό και το θυμάρι και περιχύνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα γυρίζετε να πάει το μίγμα παντού.

Βήμα 3

Σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το κοτόπουλο στο φούρνο για 40 λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε το κοτόπουλο για 10 λεπτά ακόμη ξεσκέπαστο.