brownies-nistisimo-1edited
clock icon
40'

Μπράουνις νηστίσιμο με ταχίνι και χαλβά Όλυμπος

Υλικά

  • 200γρ. ταχίνι ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 200γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 200ml χυμό πορτοκαλιού
  • 1 σφηνάκι λικέρ λεμονιού ή άλλο δικό σας
  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομματιασμένη
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
  • 3 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρντισμένο
  • 150γρ. χαλβά ΟΛΥΜΠΟΣ σπασμένο με πιρούνι

Ζουμερό, αρωματικό, αλλά και νηστίσιμο μπράουνις που φτιάχνεται σε χρόνο dt. Με ταχίνι και χαλβά ΟΛΥΜΠΟΣ θα γίνει πεντανόστιμο!

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε με μια σπάτουλα το ταχίνι με το χυμό πορτοκαλιού και το λικέρ. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και τη ζάχαρη και ανακατεύετε σε σύρμα.
Ρίχνετε το αλεύρι τμηματικά από σουρωτήρι και το ανακατεύετε στο μίγμα. Προσθέτετε στο τέλος το καβουρντισμένο σουσάμι, τον περισσότερο χαλβά και τα αμύγδαλα και ανακατεύετε καλά.
Τσαλακώνετε με τα χέρια σας ένα κομμάτι λαδόκολλας, το ξετσαλακώνετε και ντύνετε με αυτό το ταψάκι σας. Αδειάζετε μέσα το μίγμα και ισιώνετε την επιφάνειά του.
Ψήνετε το μπράουνις στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά. Όταν κρυώσει το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε, πασπαλίζοντας με λίγο τριμμένο χαλβά ακόμη.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.

Βήμα 2

Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε με μια σπάτουλα το ταχίνι με το χυμό πορτοκαλιού και το λικέρ. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και τη ζάχαρη και ανακατεύετε σε σύρμα.

Βήμα 3

Ρίχνετε το αλεύρι τμηματικά από σουρωτήρι και το ανακατεύετε στο μίγμα. Προσθέτετε στο τέλος το καβουρντισμένο σουσάμι, τον περισσότερο χαλβά και τα αμύγδαλα και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 4

Τσαλακώνετε με τα χέρια σας ένα κομμάτι λαδόκολλας, το ξετσαλακώνετε και ντύνετε με αυτό το ταψάκι σας. Αδειάζετε μέσα το μίγμα και ισιώνετε την επιφάνειά του.

Βήμα 5

Ψήνετε το μπράουνις στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά. Όταν κρυώσει το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε, πασπαλίζοντας με λίγο τριμμένο χαλβά ακόμη.