Ένα αγαπημένο και ελαφρύ οικογενειακό φαγητό, με πρωταγωνιστές τα λαχανικά. Το φουρνίζουμε και το σπίτι μας μυρίζει καλοκαίρι και φαγητό της μαμάς. Χρησιμοποιήστε στη συνταγή τα παρακάτω σκεύη και εργαλεία:
Ένα αγαπημένο και ελαφρύ οικογενειακό φαγητό, με πρωταγωνιστές τα λαχανικά. Το φουρνίζουμε και το σπίτι μας μυρίζει καλοκαίρι και φαγητό της μαμάς. Χρησιμοποιήστε στη συνταγή τα παρακάτω σκεύη και εργαλεία:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε πρώτα τις πατάτες για 4΄-5΄ ανακατεύοντας συχνά με μια σπάτουλα. Τις βγάζουμε με μια κουτάλα με σίτα και τις μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα κολοκύθια, μετά με το κρεμμύδι και τέλος με τις πιπεριές. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο επιπλέον πριν σοτάρουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
Για τη σάλτσα: Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες στο τηγάνι, προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε καλά και προσθέτουμε 100 ml καυτό νερό.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 2΄ και περιχύνουμε τα λαχανικά.
Κουνάμε το πυρίμαχο σκεύος να απλωθούν τα λαχανικά και να καλυφθούν με τη σάλτσα και ψήνουμε για 40΄ ή μέχρι να μαγειρευτούν τα λαχανικά και να μείνουν με τη σάλτσα τους.
Σερβίρουμε το μπριάμ με τη φέτα σε ξεχωριστό πιάτο ή θρυμματισμένη πάνω από τα λαχανικά.
Styling: Κ. Λυκουρέση- Food styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M