briam_laxanika_anoigma
clock icon
60'

Μπριάμ λαχανικών με φρέσκο ψάρι

Υλικά

  • Μερίδες: 2
  • 2 φιλέτα ψαριού ενός κιλού
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε μέγεθος ζαριού
  • 2 μέτριες πατάτες, κομμένες σε μέγεθος ζαριού
  • 2 μελιτζάνες καθαρισμένες και κομμένες σε μέγεθος ζαριού
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 5 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1/2 τεμάχιο φινόκιο
  • φύλλα βασιλικού
  • 10 γρ. ρίγανη φρέσκια
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ένας πολύ ιδιαίτερος συνδυασμός για όσους αγαπούν το ψάρι, που συνδυάζεται μοναδικά με τα λαχανικά εποχής.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και μαγειρεύουμε στους 180°C για 25 περίπου λεπτά.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, και τοποθετούμε τα φιλέτα ψαριού που έχουμε αλατοπιπερώσει και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15΄ μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να ψηθεί το ψάρι.

Τέλος προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά μας και ώμο ελαιόλαδο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και μαγειρεύουμε στους 180°C για 25 περίπου λεπτά.

Βήμα 2

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, και τοποθετούμε τα φιλέτα ψαριού που έχουμε αλατοπιπερώσει και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15΄ μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να ψηθεί το ψάρι.

Βήμα 3

Τέλος προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά μας και ώμο ελαιόλαδο.