OliveMagazine

Brownie με αβοκάντο

Brownie με αβοκάντο

Μερίδες:για 1 ταψάκι
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 450γρ. ψίχα αβοκάντο πολύ ώριμο (περίπου 2 μέτρια αβοκάντο)
  • 115γρ. κακάο (1 συσκευασία)
  • 80γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αβγά
  • 350γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες σε σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • ½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζετε την ψίχα του αβοκάντο με τη ζάχαρη και το βούτυρο και το ανακατεύετε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσέχετε να είναι πολύ ώριμα τα αβοκάντο, ώστε να μη σχηματιστούν σβόλοι κατά το χτύπημα.

Προσθέτετε τα αβγά ένα-ένα και συνεχίζετε το χτύπημα.

Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο και λείο μίγμα.

Τοποθετείτε το μίγμα σε ταψί, που έχετε καλύψει τη βάση του με χαρτί ψησίματος και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180oC. Αφήνετε να κρυώσει και το σερβίρετε σκέτο ή με παγωτό.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr