Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, μαζί με το βούτυρο, ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο με σπάτουλα.
Μεταφέρετε τη λιωμένη κουβερτούρα σε μπολ και ανακατεύετε μέσα τη μπίρα.
Σε δεύτερο μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη βανίλια και τη ζάχαρη για 2 λεπτά και προσθέτετε το μίγμα στη λιωμένη κουβερτούρα.
Αναμειγνύετε το αλεύρι με το κακάο και το αλάτι και προσθέτετε το ρευστό μίγμα που ετοιμάσατε. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και τέλος ενσωματώνετε μέσα τις σταγόνες σοκολάτας.
Ντύνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι διαστάσεων 25x30εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε στο φούρνο για 20-30 λεπτά.