OliveMagazine

Brownies με μπίρα

Brownies με μπίρα

Μερίδες:για ένα ταψάκι διαστάσεων 25x30εκ
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι μπίρα Odyssey Red Rhapsody
  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, μαζί με το βούτυρο, ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο με σπάτουλα.

Μεταφέρετε τη λιωμένη κουβερτούρα σε μπολ και ανακατεύετε μέσα τη μπίρα.

Σε δεύτερο μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη βανίλια και τη ζάχαρη για 2 λεπτά και προσθέτετε το μίγμα στη λιωμένη κουβερτούρα.

Αναμειγνύετε το αλεύρι με το κακάο και το αλάτι και προσθέτετε το ρευστό μίγμα που ετοιμάσατε. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και τέλος ενσωματώνετε μέσα τις σταγόνες σοκολάτας.

Ντύνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι διαστάσεων 25x30εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε στο φούρνο για 20-30 λεπτά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr