OliveMagazine

Brownies Cheesecake

Brownies Cheesecake

Μερίδες:Για 1 ταψάκι 20x20 εκ.
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το μίγμα brownies

  • 90γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 90γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 120γρ. μαργαρίνη
  • 150γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 αβγά μεγάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για το μίγμα cheesecake

  • 250γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κρόκο αβγού
  • 70γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 καψουλάκι βανίλια
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Φτιάχνετε το μίγμα brownies: Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτετε την μαργαρίνη. Ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τα αβγά, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάτε καλά μέχρι να αναμιχθούν καλά. Σταματάτε το μίξερ, προσθέτετε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μίγμα των αβγών.

Ρίχνετε τη σοκολάτα σιγά σιγά και συνεχίζετε το ανακάτεμα με απαλές κινήσεις μέχρι να δημιουργήσετε ένα σοκολατένιο μίγμα.

Φτιάχνετε το μίγμα cheesecake: Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά.

Φτιάχνετε το γλυκό: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώνετε ένα ταψάκι 20x20 εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Αδειάζετε το μίγμα των brownies στο ταψάκι και το «κουνάτε» να πάει παντού. Με ένα κουτάλι βάζετε μεγάλες κουταλιές από την κρέμα cheesecake διάσπαρτα επάνω στο μίγμα της σοκολάτας. Με μια μαρίζ ανακατεύετε με απαλές κινήσεις για να «μπερδευτούν» ελαφρά οι δύο γεύσεις ή αν θέλετε μπορείτε απλά να στρώσετε τη λευκή κρέμα ομοιόμορφα ώστε να καλύψει πλήρως το μαύρο μίγμα. Ψήνετε για 35 λεπτά στο φούρνο. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και το κόβετε σε κομμάτια. Σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο