OliveMagazine

Bucatini με γαρίδες, ντοματίνια και βασιλικό

Bucatini με γαρίδες, ντοματίνια και βασιλικό

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. bucatini ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
  • 750γρ. γαρίδες μέτριες καθαρισμένες από τα κεφάλια τους
  • 250γρ. ντοματίνια
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 120ml κρασί λευκό
  • 1½ φλιτζάνι βασιλικό χοντροκομμένο και λίγα φύλλα για γαρνίρισμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνετε τις γαρίδες. Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι 4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά.

Τις κρατάτε ζεστές σε ένα μπολ και στο ίδιο τηγάνι που σοτάρατε τις γαρίδες, ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το βασιλικό και το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 10-15 λεπτά μέχρι να αποκτήσετε μια παχύρευστη σάλτσα.

Κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε τα ντοματίνια κομμένα στα δύο.

Βράζετε τα μακαρόνια, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Προσθέτετε τις γαρίδες και ανακατεύετε ελαφρά. Σερβίρετε σε πιάτα, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr