OliveMagazine

Bûche De Noël

Bûche De Noël

Μερίδες:10
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:50'
Χρόνος αναμονής:10 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το παντεσπάνι σοκολάτας

  • 5 αβγά μέτρια ή 4 μεγάλα, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 90γρ. Καστανή Ζάχαρη Fytro
  • 100γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 10γρ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • Για τη μους σοκολάτα

  • 230γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 50γρ. Σιρόπι Γλυκόζης ΓΙΩΤΗΣ
  • 210γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
  • 470ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • Για τη διακόσμηση

  • 120γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα
  • 120γρ. cranberries αποξηραμένα
  • 120γρ. βερίκοκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • 50γρ.ζάχαρη άχνη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την Καστανή Ζάχαρη Fytro με τα ασπράδια και τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια σφιχτή μαρέγκα. Μόλις διογκωθεί η μαρέγκα προσθέτετε τους κρόκους και σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ. Προσθέτετε το μίγμα με το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύετε με μια μαρίζ. Αδειάζετε το μίγμα στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 4 - 6 λεπτά περίπου.

Για τη μους: Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε τα 230γρ. κρέμας γάλακτος με το Σιρόπι Γλυκόζης ΓΙΩΤΗΣ. Έπειτα, ρίχνετε την κρέμα στην Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε με σύρμα για να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και βάζετε τη μους στο ψυγείο για 1 βράδυ, για να σταθεροποιηθεί.

Την επόμενη μέρα βγάζετε το ημίρρευστο μίγμα κουβερτούρας από το ψυγείο και χτυπάτε με μίξερ χειρός μέχρι να πάρει τη μορφή μους.

Απλώνετε μία λεπτή στρώση μους σοκολάτας πάνω στο παντεσπάνι που έχετε ψήσει, ρίχνετε λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα και αποξηραμένα φρούτα και τυλίγετε το παντεσπάνι για να δημιουργήσετε τον κορμό. Καλύπτετε όλη την εξωτερική επιφάνεια του κορμού με τη μους σοκολάτας και διακοσμείτε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα και αποξηραμένα φρούτα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr