OliveMagazine

Buffalo chicken wings

Buffalo chicken wings

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:12 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 15 φτερούγες κοτόπουλου Νιτσιάκος
  • 500ml ξινόγαλα
  • 30ml ελαιόλαδο
  • 150γρ. σάλτσα πιπεριάς καυτερή ή Tabasco
  • 150γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 5γρ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • Για το blue cheese dressing

  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 20ml χυμό λεμόνι
  • 20ml ξίδι από λευκό κρασί
  • 100γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100γρ. γάλα
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 250γρ. blue cheese
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε τις φτερούγες στη μέση και τις ρίχνετε σε ευρύχωρο μπολ. Προσθέτετε το ξινόγαλα, αλατίζετε και ανακατεύετε. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για ένα βράδυ.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Στραγγίζετε τις φτερούγες από τη μαρινάδα, τις αλατίζετε και τις μεταφέρετε σε ταψάκι. Τις ψήνετε στον φούρνο για 15 λεπτά.

Στο μεταξύ φτιάχνετε το dressing: Σε ένα μπολ και με σύρμα ζαχαροπλαστικής ανακατεύετε το χυμό λεμονιού, το ξίδι, την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Ανακατεύοντας συνέχεια προσθέτετε λίγο λίγο και το ελαιόλαδο. Τέλος, τρίβετε μέσα το blue cheese, προσθέτετε και τη μουστάρδα και ανακατεύετε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε την καυτερή σάλτσα και ρίχνετε μέσα τις φτερούγες μόλις βγουν από τον φούρνο. Πασπαλίζετε με την πάπρικα και ανακατεύετε να γλασαριστούν οι φτερούγες.

Σερβίρετε τις φτερούγες σε πιάτα, συνοδεύοντας με το blue cheese dressing.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr