Υλικά

  • 15 φτερούγες κοτόπουλου Νιτσιάκος
  • 500ml ξινόγαλα
  • 30ml ελαιόλαδο
  • 150γρ. σάλτσα πιπεριάς καυτερή ή Tabasco
  • 150γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 5γρ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • Για το blue cheese dressing

  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 20ml χυμό λεμόνι
  • 20ml ξίδι από λευκό κρασί
  • 100γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100γρ. γάλα
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 250γρ. blue cheese

Οι διάσημες φτερούγες κοτόπουλου με το εκπληκτικό γλασάρισμα και την τέλεια γεύση, είναι από τα καλύτερα συνοδευτικά για την μπίρα σας.

Κόβετε τις φτερούγες στη μέση και τις ρίχνετε σε ευρύχωρο μπολ. Προσθέτετε το ξινόγαλα, αλατίζετε και ανακατεύετε. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για ένα βράδυ.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Στραγγίζετε τις φτερούγες από τη μαρινάδα, τις αλατίζετε και τις μεταφέρετε σε ταψάκι. Τις ψήνετε στον φούρνο για 15 λεπτά.
Στο μεταξύ φτιάχνετε το dressing: Σε ένα μπολ και με σύρμα ζαχαροπλαστικής ανακατεύετε το χυμό λεμονιού, το ξίδι, την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Ανακατεύοντας συνέχεια προσθέτετε λίγο λίγο και το ελαιόλαδο. Τέλος, τρίβετε μέσα το blue cheese, προσθέτετε και τη μουστάρδα και ανακατεύετε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε την καυτερή σάλτσα και ρίχνετε μέσα τις φτερούγες μόλις βγουν από τον φούρνο. Πασπαλίζετε με την πάπρικα και ανακατεύετε να γλασαριστούν οι φτερούγες.
Σερβίρετε τις φτερούγες σε πιάτα, συνοδεύοντας με το blue cheese dressing.

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε τις φτερούγες στη μέση και τις ρίχνετε σε ευρύχωρο μπολ. Προσθέτετε το ξινόγαλα, αλατίζετε και ανακατεύετε. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για ένα βράδυ.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Στραγγίζετε τις φτερούγες από τη μαρινάδα, τις αλατίζετε και τις μεταφέρετε σε ταψάκι. Τις ψήνετε στον φούρνο για 15 λεπτά.

Βήμα 3

Στο μεταξύ φτιάχνετε το dressing: Σε ένα μπολ και με σύρμα ζαχαροπλαστικής ανακατεύετε το χυμό λεμονιού, το ξίδι, την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Ανακατεύοντας συνέχεια προσθέτετε λίγο λίγο και το ελαιόλαδο. Τέλος, τρίβετε μέσα το blue cheese, προσθέτετε και τη μουστάρδα και ανακατεύετε.

Βήμα 4

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε την καυτερή σάλτσα και ρίχνετε μέσα τις φτερούγες μόλις βγουν από τον φούρνο. Πασπαλίζετε με την πάπρικα και ανακατεύετε να γλασαριστούν οι φτερούγες.

Βήμα 5

Σερβίρετε τις φτερούγες σε πιάτα, συνοδεύοντας με το blue cheese dressing.