OliveMagazine

Burger γαλοπούλας

Burger γαλοπούλας

Μερίδες:για 7 burgers των 200γρ.
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 800γρ. κιμά γαλοπούλας
  • 200γρ. κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 200ml γάλα
  • 150γρ. ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο στο γάλα
  • 2 ασπράδια αβγών
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένο
  • 50γρ. γλυκιά σάλτσα τσίλι
  • 250γρ. ντομάτες
  • 100ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για συνοδεία κάθε burger

  • ψωμάκια για burger
  • ροδέλες ντομάτας
  • μουστάρδα
  • αγγουράκια πίκλες σε φέτες
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τα μπιφτέκια: Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τα σπόρια και τις ψιλοκόβετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνετε. Πλάθετε τα μπιφτέκια και τα ψήνετε σε σχάρα ή σε σχαροτήγανο, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και να ψηθούν καλά εσωτερικά.

Κόβετε στη μέση τα ψωμάκια και τα ζεσταίνετε σε τηγάνι. Αλείφετε τα κάτω ψωμάκια με μουστάρδα, από πάνω ακουμπάτε από ένα μπιφτέκι, 1 ροδέλα ντομάτας, μερικές φέτες αγγουράκια τουρσί και κλείνετε με το «καπάκι». Σερβίρετε αμέσως όσο είναι ζεστά.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr