OliveMagazine

Burger με κοτόπουλο, λουκάνικο και γαρίδες

Burger με κοτόπουλο, λουκάνικο και γαρίδες

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το burger

  • 4 ψωμάκια μπριός για burger
  • 4 φιλέτα κοτόπουλου στήθος
  • 2 λουκάνικα χωριάτικα
  • 500γρ. γαρίδες κατεψυγμένες
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • σάλτσα ΒΒQ
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • πάπρικα γλυκιά
  • πάπρικα καυτερή
  • σκόρδο σε σκόνη
  • κρεμμύδι σε σκόνη
  • θυμάρι ξερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

  • 2 κρεμμύδια
  • ξίδι βαλσαμικό λευκό
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τα καραμελωμένα τα κρεμμύδια: Τα κόβετε σε λεπτές φέτες και τα σοτάρετε σε τηγάνι που καίει με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις γίνουν διάφανα και αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Προσθέτετε 1/3 φλιτζανιού ξίδι και αφήνετε να καραμελώσουν για 30 λεπτά περίπου. Αφήνετε στην άκρη.

Για τα burgers: Βάζετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά. Κόβετε το κοτόπουλο σε πολύ λεπτές φέτες. Βάζετε στο τηγάνι τα λουκάνικα και τα σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το κοτόπουλο και τις γαρίδες καθαρισμένες.

Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τα μπαχαρικά. Σοτάρετε για 7-8 λεπτά και μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε για 3-4 λεπτά την πιπεριά.

Φτιάχνετε τα burgers απλώνοντας στο κάτω ψωμάκι BBQ sauce και κάνοντας στρώματα, εναλλάσσοντας το κοτόπουλο, το λουκάνικο, τις γαρίδες, τα καραμελωμένα κρεμμύδια και την πιπεριά.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr