OliveMagazine

Burger με φιλέτο ψαριού και πατάτες φούρνου σαν τηγανητές

Burger με φιλέτο ψαριού και πατάτες φούρνου σαν τηγανητές

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το burger

  • 4 ψωμάκια μπριός ή ψωμάκια για burger
  • 4 φιλέτα ψαριού (πέρκα, γλώσσα, βακαλάος ή σολομός) χωρίς δέρμα, 100γρ. το καθένα
  • 4 φύλλα μαρούλι
  • 1 ντομάτα, σε φέτες
  • 1 αγγούρι, σε φέτες
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση λευκό)
  • Για τις πατάτες

  • 4 μέτριες πατάτες
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνετε λίγο στην τοστιέρα και από τις δύο πλευρές για να ροδίσουν.

Κόβετε τα φιλέτα σε τετράγωνο με τέτοιον τρόπο ώστε να χωράνε στα ψωμάκια. Τα ραντίζετε με λίγο λάδι και αλατοπιπερώνετε πολύ ελαφρά και από τις δύο πλευρές και τα ψήνετε σε σχαροτήγανο ή στο γκριλ σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, ώστε να δημιουργηθεί μια ελαφριά κρούστα.

Σε κάθε ψωμάκι βάζετε από 1 κομμάτι ψαριού, 1 φύλλο μαρουλιού, 1 ροδέλα ντομάτας και 2 φέτες αγγουριού.

Για τις πατάτες: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στον αέρα. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε μπαστουνάκια, λίγο πιο χοντρά από σπιρτόξυλα. Ραντίζετε με λίγο λάδι, αλατοπιπερώνετε πολύ ελαφρά και ανακατεύετε. Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τις αραδιάζετε επάνω ομοιόμορφα. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και τις σερβίρετε ζεστές πλάι στο burger.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φ ωτογραφία: StudioM.gr

Tips

Παραλλαγή για το μπιφτέκι ψαριού: Ψιλοκόβετε το φιλέτο στο χέρι ή στο μούλτι και ανακατεύετε με ελάχιστο αλεύρι, λάδι και αλατοπίπερο. Πλάθετε σε στρογγυλό σχήμα και ψήνετε όπως παραπάνω.


Ο Κωνσταντίνος Τζιτζικάκης μαγειρεύει για τον Παιδικό Σταθμό Δήμου Δάφνης.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr