MIKRI-nitsiakos-burger-galopoulas-1

Υλικά

  • 800γρ. κιμά γαλοπούλας
  • 200γρ. κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 200ml γάλα
  • 150γρ. ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο στο γάλα
  • 2 ασπράδια αβγών
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένο
  • 50γρ. γλυκιά σάλτσα τσίλι
  • 250γρ. ντομάτες
  • 100ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για συνοδεία κάθε burger

  • ψωμάκια για burger
  • ροδέλες ντομάτας
  • μουστάρδα
  • αγγουράκια πίκλες σε φέτες

Ένα από τα πιο αγαπημένα street food σε μια από τις πιο νόστιμες εκδοχές του.

Για τα μπιφτέκια: Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τα σπόρια και τις ψιλοκόβετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνετε. Πλάθετε τα μπιφτέκια και τα ψήνετε σε σχάρα ή σε σχαροτήγανο, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και να ψηθούν καλά εσωτερικά.
Κόβετε στη μέση τα ψωμάκια και τα ζεσταίνετε σε τηγάνι. Αλείφετε τα κάτω ψωμάκια με μουστάρδα, από πάνω ακουμπάτε από ένα μπιφτέκι, 1 ροδέλα ντομάτας, μερικές φέτες αγγουράκια τουρσί και κλείνετε με το «καπάκι». Σερβίρετε αμέσως όσο είναι ζεστά.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τα μπιφτέκια: Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τα σπόρια και τις ψιλοκόβετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνετε. Πλάθετε τα μπιφτέκια και τα ψήνετε σε σχάρα ή σε σχαροτήγανο, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και να ψηθούν καλά εσωτερικά.

Βήμα 3

Κόβετε στη μέση τα ψωμάκια και τα ζεσταίνετε σε τηγάνι. Αλείφετε τα κάτω ψωμάκια με μουστάρδα, από πάνω ακουμπάτε από ένα μπιφτέκι, 1 ροδέλα ντομάτας, μερικές φέτες αγγουράκια τουρσί και κλείνετε με το «καπάκι». Σερβίρετε αμέσως όσο είναι ζεστά.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή