MIKRI-nitsiakos-burger-galopoulas-1

Υλικά

  • 800γρ. κιμά γαλοπούλας
  • 200γρ. κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 200ml γάλα
  • 150γρ. ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο στο γάλα
  • 2 ασπράδια αβγών
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένο
  • 50γρ. γλυκιά σάλτσα τσίλι
  • 250γρ. ντομάτες
  • 100ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για συνοδεία κάθε burger

  • ψωμάκια για burger
  • ροδέλες ντομάτας
  • μουστάρδα
  • αγγουράκια πίκλες σε φέτες

Ένα από τα πιο αγαπημένα street food σε μια από τις πιο νόστιμες εκδοχές του. Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας τα σκεύη τoυ Cook-Shop.

Enjoy Cooking Enjoy Cooking

Τα απαραίτητα

Πρέσα για Μπιφτέκι Küchenprofi 12cm

Γκριλιέρα Fissler Cenit Induction 28x28cm

Τηγάνι Fissler Levital+ Comfort 2.1lt, 24cm

Για τα μπιφτέκια: Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρείτε τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε. Δημιουργούμε ομοιόμορφα μπιφτέκια με την πρέσα και τα ψήνουμε σε σχάρα ή σε σχαροτήγανο, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και να ψηθούν καλά εσωτερικά.

Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια και τα ζεσταίνουμε σε τηγάνι. Αλείφουμε τα κάτω ψωμάκια με μουστάρδα, από πάνω ακουμπάμε από ένα μπιφτέκι, 1 ροδέλα ντομάτας, μερικές φέτες αγγουράκια τουρσί και κλείνουμε με το «καπάκι». Σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστά.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τα μπιφτέκια: Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρείτε τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε. Δημιουργούμε ομοιόμορφα μπιφτέκια με την πρέσα και τα ψήνουμε σε σχάρα ή σε σχαροτήγανο, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και να ψηθούν καλά εσωτερικά.

Βήμα 3

Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια και τα ζεσταίνουμε σε τηγάνι. Αλείφουμε τα κάτω ψωμάκια με μουστάρδα, από πάνω ακουμπάμε από ένα μπιφτέκι, 1 ροδέλα ντομάτας, μερικές φέτες αγγουράκια τουρσί και κλείνουμε με το «καπάκι». Σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστά.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή