Ένα από τα πιο αγαπημένα street food σε μια από τις πιο νόστιμες εκδοχές του.

Υλικά
- 800γρ. κιμά γαλοπούλας
- 200γρ. κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
- 200ml γάλα
- 150γρ. ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο στο γάλα
- 2 ασπράδια αβγών
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένο
- 50γρ. γλυκιά σάλτσα τσίλι
- 250γρ. ντομάτες
- 100ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ψωμάκια για burger
- ροδέλες ντομάτας
- μουστάρδα
- αγγουράκια πίκλες σε φέτες
Για συνοδεία κάθε burger
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τα μπιφτέκια: Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τα σπόρια και τις ψιλοκόβετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνετε. Πλάθετε τα μπιφτέκια και τα ψήνετε σε σχάρα ή σε σχαροτήγανο, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και να ψηθούν καλά εσωτερικά.Βήμα 3
Κόβετε στη μέση τα ψωμάκια και τα ζεσταίνετε σε τηγάνι. Αλείφετε τα κάτω ψωμάκια με μουστάρδα, από πάνω ακουμπάτε από ένα μπιφτέκι, 1 ροδέλα ντομάτας, μερικές φέτες αγγουράκια τουρσί και κλείνετε με το «καπάκι». Σερβίρετε αμέσως όσο είναι ζεστά.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή