OliveMagazine

Butterscotch, μια εύκολη σάλτσα καραμέλας

Butterscotch, μια εύκολη σάλτσα καραμέλας

Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 150ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 20γρ. βούτυρο αγελάδος 82%
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος.

Σε ένα τηγάνι βάζετε τη ζάχαρη μόνη της σε μεσαία φωτιά και περιμένετε μέχρι να λιώσει και να πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα. Όταν αρχίσει να υγροποιείται η ζάχαρη γύρω γύρω από το τηγάνι πιάνετε το τηγάνι και το κουνάτε κυκλικά, το ξαναβάζετε στη φωτιά κι επαναλαμβάνετε μέχρι να υγροποιηθεί όλη η ζάχαρη.

Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε γρήγορα με αβγοδάρτη. Όταν λιώσει το βούτυρο προσθέτετε πολύ προσεχτικά τη ζεστή κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας. Βάζετε ξανά το τηγάνι στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πάρει μια βράση και να λιώσει καλά η καραμέλα. Αδειάζετε την butterscotch σε ένα μπολάκι και την αφήνετε να κρυώσει καλά πριν τη χρησιμοποιήσετε.

Tips

Όταν προσθέτετε τη ζεστή κρέμα γάλακτος στην καραμέλα το μίγμα φουσκώνει και κοχλάζει έντονα. Μην σας ανησυχεί, είναι φυσιολογικό.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr