OliveMagazine

Cοcadas – βραζιλιάνικες μπάρες με καρύδα και ζαχαρούχο γάλα

Cοcadas – βραζιλιάνικες μπάρες με καρύδα και ζαχαρούχο γάλα

Μερίδες:16 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:15'
Χρόνος αναμονής:20
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (περίπου 400ml)
  • 1¼ φλιτζανιού καρύδα τριμμένη
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • ½ κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1½ κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε σε μια χαμηλή κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα, την καρύδα και τη ζάχαρη και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτούν για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μίγμα να δέσει και να ξεκολλάει από τον πάτο και τα τοιχώματα.

Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο, τη βανίλια και ανακατεύετε πολύ καλά.

Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο σκεύος διαστάσεων 20x20εκ. και το απλώνετε ομοιόμορφα.

Αφήνετε να κρυώσει το μίγμα ελαφρώς και το κόβετε σε κομμάτια, στη συνέχεια αφήνετε να κρυώσει εντελώς και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr