OliveMagazine

Cacio e pepe rosso (Κάτσιο ε πέπε με ροζ πιπέρι)

Cacio e pepe rosso (Κάτσιο ε πέπε με ροζ πιπέρι)

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 200 γρ. σπαγγέτι
  • 2 κουτ.σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κύβο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουτ. γλυκού κόκκους πιπεριού ροζ (ή μαύρου), σπασμένους σε γουδί
  • 25 γρ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
  • 25 γρ. πεκορίνο, ψιλοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό ίσα να μαλακώσουν. Κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό τους.

Σε ένα φαρδύ και ρηχό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο μέχρι ίσα να λιώσει το βούτυρο χωρίς να κάψει. Ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε όλο το τυρί και 2 κουτ. σούπας από το νερό του σπαγγέτι που κρατήσαμε. Δουλεύουμε τα υλικά μέχρι να πάρουμε μια λεία σάλτσα.

Ρίχνουμε μέσα το βρασμένο σπαγγέτι και άλλες 2 κουτ. σούπας από το νερό των ζυμαρικών και ανακατεύουμε ξανά. Το νερό, το τυρί και το βούτυρο πρέπει να έχουν δημιουργήσει μια ωραία κρεμώδη σάλτσα που να αγκαλιάζει τα ζυμαρικά – προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα αν πήξει η σάλτσα.

Σερβίρουμε σε πιάτα πασπαλίζοντας με πιπέρι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο