OliveMagazine

Κέικ βρώμης με καρύδα και σοκολάτα

Κέικ βρώμης με καρύδα και σοκολάτα

Μερίδες:1 μικρό ταψί 30x25
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:60
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 30 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250 γρ. μέλι
  • 3 αυγά + 2 ασπράδια
  • 150 ml γάλα
  • 60 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 40 γρ. γιαούρτι
  • 50 γρ. + 200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 400 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 300 γρ. τριμμένη καρύδα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χτυπάμε στο μούλτι τη βρώμη μέχρι να γίνει αλεύρι. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι βρώμης, το μπέκιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι. Σε ένα δεύτερο μπολ αναμειγνύουμε το μέλι, τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι. Προσθέτουμε τα υγρά στο μείγμα με τα στερεά και ομογενοποιούμε. Τέλος, προσθέτουμε τα 50 γρ. κουβερτούρας που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα, και ενσωματώνουμε.

Σε ένα μικρό ταψί 30 x 25 εκ. που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στο φούρνο για 25 περίπου λεπτά.

Παράλληλα, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ζαχαρούχο γάλα με την τριμμένη καρύδα. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από το ψημένο κέικ καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.

Απλώνουμε την υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα με ένα κουτάλι πάνω από την καρύδα με προσοχή, μέχρι να καλυφθεί εντελώς. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο