OliveMagazine

Κέικ με κακάο και κολοκυθάκι

Κέικ με κακάο και κολοκυθάκι

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το κέικ

  • 180γρ. ελαιόλαδο
  • 320γρ. μέλι
  • 2 κoυτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 200γρ. γιαούρτι
  • 300γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 4γρ. μαγειρική σόδα
  • 8γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 100γρ. κακάο, κοσκινισμένο
  • 200γρ. κολοκυθάκι, τριμμένο και πολύ καλά στυμμένο
  • 150γρ. δάκρυα σοκολάτας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για την επικάλυψη σοκολάτας

  • 80γρ. μέλι
  • 50γρ. ηλιέλαιο
  • 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 30γρ. κακάο
  • 45γρ. γιαούρτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για το κέικ: προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το ελαιόλαδο, το μέλι και τη βανίλια και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τα αβγά και το γιαούρτι και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, ενώνετε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν, το κακάο και το αλάτι. Προσθέτετε το μίγμα του αλευριού στα υγρά και ανακατεύετε καλά. Στο τέλος, ρίχνετε τις σταγόνες σοκολάτας και το κολοκυθάκι. Προσοχή, το κολοκυθάκι πρέπει να είναι πολύ καλά στυμμένο για να μην κρατήσει υγρά και χαλάσει την υφή του κέικ.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ και ρίχνετε το μίγμα. Ψήνετε για περίπου 50 λεπτά. Είναι έτοιμο όταν βάλετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και βγει καθαρή. Αφήνετε να κρυώσει.

Για την επικάλυψη σοκολάτας; ζεσταίνετε το μέλι σε ένα τηγάνι ή στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να ρευστοποιηθεί (σαν νερό). Στη συνέχεια, προσθέτετε το ηλιέλαιο, το κακάο, το γιαούρτι και τη βανίλια και ανακατεύετε καλά. Βάζετε στο ψυγείο για 5 λεπτά, ώστε να κρυώσει ελαφρά και περιχύνετε το κρύο κέικ.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο