Έχετε ήδη βαθμολογήσει τη συνταγή.
Κανεντέρλι αλά τιρολέζε, τα ιταλικά γιουβαρλάκια λίγο πειραγμένα, από τον master chef Πάνο Ιωαννίδη.
To 1997 βρέθηκα να εργάζομαι στις ιταλικές Αλπεις στην Cortina d’Αmpezzo. Ηταν σε ένα πανέμορφο ξύλινο σαλέ, το Son Dei Prade. Το εστιατόριο βρισκόταν σε μεγάλο υψόμετρο και παντού πολύ-πολύ χιόνι. Η ιδιοκτήτρια και μαγείρισσα ήταν μια κυρία 80 ετών, που μου έμαθε πολλά για τα άγρια μανιτάρια, αλλά και την ιταλο-αυστριακή ορεινή κουζίνα. Μία από τις αγαπημένες μου συνταγές του με- νού (ίσως γιατί μου θύμιζαν τα γιουβαρλάκια) ήταν τα canederli. Ενα φτωχό αλλά νόστιμο πιάτο που το έφτιαχναν με περισσεύματα, όπως αλλαντικά, κρέας, τυριά, ψωμί κ.ά. Θυμάμαι ότι κοιτώντας από το παράθυρο της κουζίνας στη σάλα έβλεπα τη θαλπωρή που αποτυπωνόταν στο πρόσωπο των πελατών όταν έπαιρναν αυτό το πιάτο. Είχαν μια έκ- φραση σαν να ζέσταιναν την ψυχή τους.