8c42a4cfb7d1eca0d3bf07f348c2fd0e

Υλικά

Τα Cannoli είναι αρτοσκευάσματα γεμισμένα με μια γλυκιά, κρεμώδη γέμιση και αποτελούν ένα από τα κλασικά γλυκά της Ιταλίας.  Eδώ φτιάχνονται με προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ και είναι ιδανικά για κέρασμα στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Ζυμώνετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις, το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, τον καφέ, το βούτυρο, το κρασί, το νερό και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη ζύμη. Τη βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για 20 λεπτά.
Βάζετε το ηλιέλαιο να κάψει. Σε ένα πάγκο ρίχνετε λίγο αλεύρι και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο. Με μια κούπα κόβετε στρογγυλά cannoli τα τυλίγετε στο δάκτυλό σας, πιέζετε τις 2 άκρες να κολλήσουν και τα ρίχνετε στο λάδι να τηγανιστούν.
Τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί και επαναλμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη. Χτυπάτε το ΓΙΩΤΗΣ Crème με λίγη ζάχαρη άχνη να αφρατέψει. Γεμίζετε τα cannoli με λίγη Μαρμελάδα Βερίκοκο Fytro και στις άκρες καλύπτετε με το έτοιμο ΓΙΩΤΗΣ Crème.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζυμώνετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις, το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, τον καφέ, το βούτυρο, το κρασί, το νερό και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη ζύμη. Τη βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για 20 λεπτά.

Βήμα 2

Βάζετε το ηλιέλαιο να κάψει. Σε ένα πάγκο ρίχνετε λίγο αλεύρι και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο. Με μια κούπα κόβετε στρογγυλά cannoli τα τυλίγετε στο δάκτυλό σας, πιέζετε τις 2 άκρες να κολλήσουν και τα ρίχνετε στο λάδι να τηγανιστούν.

Βήμα 3

Τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί και επαναλμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη. Χτυπάτε το ΓΙΩΤΗΣ Crème με λίγη ζάχαρη άχνη να αφρατέψει. Γεμίζετε τα cannoli με λίγη Μαρμελάδα Βερίκοκο Fytro και στις άκρες καλύπτετε με το έτοιμο ΓΙΩΤΗΣ Crème.