Caprese al cioccolato
clock icon
60'

Caprese al cioccolato ή αλλιώς σοκολατόπιτα

Υλικά

  • Μερίδες: 8
  • 1 μπαστούνι βανίλιας ή 1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
  • 200 γρ. κουβερτούρα υγείας
  • 5 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
  • 200 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 50 γρ. άμυλο πατάτας
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • λίγο αλεύρι για το πασπάλισμα του σκεύους
  • ζάχαρη άχνη για το στόλισμα

Μια εύκολη συνταγή για υγρό κέικ σοκολάτας με ιταλική έμπνευση από την Μάγκυ Ταμπακάκη. Ιδανικό για να ολοκληρώσει γλυκά ένα κάλεσμα στο σπίτι.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την κρατάμε στην άκρη. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε σταδιακά το βούτυρο και τη βανίλια.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε την πούδρα αμυγδάλου με το άμυλο πατάτας και το μπέικιν πάουντερ. Τα ρίχνουμε στο μείγμα του αυγού, ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170°C για 35΄.

Αφήνουμε εκτός φούρνου να κρυώσει τελείως πριν την κόψουμε. Μέσα παραμένει ζουμερή. Ιδανικό θα ήταν να μείνει ένα βράδυ στο ψυγείο.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης -  Φωτογραφία: Studio M

Διαδικασία

Βήμα 1

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την κρατάμε στην άκρη. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε σταδιακά το βούτυρο και τη βανίλια.

Βήμα 2

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε την πούδρα αμυγδάλου με το άμυλο πατάτας και το μπέικιν πάουντερ. Τα ρίχνουμε στο μείγμα του αυγού, ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170°C για 35΄.

Βήμα 3

Αφήνουμε εκτός φούρνου να κρυώσει τελείως πριν την κόψουμε. Μέσα παραμένει ζουμερή. Ιδανικό θα ήταν να μείνει ένα βράδυ στο ψυγείο.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης -  Φωτογραφία: Studio M