PARLIAROS CAPRESE PORTOKALI HEADER OLIVE
clock icon
2:0'

Caprese πορτοκάλι από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά

  • 400 γρ. πολτό πορτοκαλιού (από 3 πορτοκάλια περίπου)
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 6 αυγά
  • 450 γρ. αμύγδαλο λευκό τριμμένο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο κατά προτίμηση clarifier
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα  
  • πορτοκάλι γλασέ, για το σερβίρισμα

Όλα τα αρώματα και η γεύση του αγαπημένου φρούτου του χειμώνα σε ένα παραδοσιακό ιταλικό γλυκό

Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα περίπου έως ότου μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα τεμαχίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε στο μπλέντερ με το 1/3 της ζάχαρης και φτιάχνουμε τον πολτό.

Σε ένα μπολ αδειάζουμε τον πολτό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αμύγδαλο, το μπέικιν πάουντερ, το κορν φλάουερ, ανακατεύουμε καλά και μέσα σε αυτό ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο. Ομογενοποιούμε με μία μαρίζ και αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα διαμέτρου 24 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 1 ώρα.

Αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Γαρνίρουμε με πορτοκάλι γλασέ σε ροδέλες.

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα περίπου έως ότου μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα τεμαχίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε στο μπλέντερ με το 1/3 της ζάχαρης και φτιάχνουμε τον πολτό.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ αδειάζουμε τον πολτό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αμύγδαλο, το μπέικιν πάουντερ, το κορν φλάουερ, ανακατεύουμε καλά και μέσα σε αυτό ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο. Ομογενοποιούμε με μία μαρίζ και αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα διαμέτρου 24 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 1 ώρα.

Βήμα 3

Αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Γαρνίρουμε με πορτοκάλι γλασέ σε ροδέλες.